ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκόλα, ο μοναδικός μπασκετικός σημαιοφόρος!

Σκόλα, ο μοναδικός μπασκετικός σημαιοφόρος!

Ο Λουίς Σκόλα θα είναι ο σημαιοφόρος της αποστολής της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και, συγχρόνως, ο μοναδικός μπασκετικός! Από τους έξι της Αθήνας το 2004, στον... ένα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Αργεντινή θα παραταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ως φιναλίστ του Παναμερικανικού τουρνουά, αντιμετωπίζοντας τις Ισπανία, Βραζιλία, Λιθουανία, Νιγηρία και Κροατία.

Όλα τα παραπάνω με τον Λουίς Σκόλα στο ρόστερ της αφού ο Αργεντινός NBAer θα αγωνιστεί για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακό τουρνουά μετά την Αθήνα, το Πεκίνο και το Λονδίνο!

Μάλιστα η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αργεντινής ανακοίνωσε στις 28 Απριλίου ότι ο 36χρονος φόργουορντ των Nets θα είναι ο αθλητής που θα κρατά τη σημαία της χώρας του στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Έτσι, λοιπόν, ο Σκόλα ο οποίος έχει αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης (2004), δευτεραθλητής κόσμου (2002) και δις πρωταθλητής στους Παναμερικανικούς Αγώνες (2001, 2011) είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του μπάσκετ που θα κρατά τη σημαία της πατρίδας του.

Λονδίνο 2012 (3)

1. Πάου Γκασόλ (Ισπανία)

2. Λορίν Τζάκσον (Αυστραλία)

3. Γι Ζιανλιάν (Κίνα)

Πεκίνο 2008 (5)

1. Μανού Τζινόμπιλι (Αργεντινή)

2. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Λιθουανία)

3. Αντρέι Κιριλένκο (Ρωσία)

4. Γιάο Μινγκ (Κίνα)

5. Ντιρκ Νοβίτσκι (Γερμανία)

Αθήνα 2004 (6)

1. Κάρλος Αρόγιο (Πουέρτο Ρίκο)

2. Ντέγιαν Μποντιρόγκα (Σερβία / Μαυροβούνιο)

3. Γιάο Μινγκ (Κίνα)

4. Ντον Στάλεϊ (ΗΠΑ)

5. Σαούλιους Στομπέργκας (Λιθουανία)

6. Άντζελο Βικτοριάνο (Αγκόλα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ