ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκληρή στάση της ΔΟΕ για τον Λόχτι

Σκληρή στάση της ΔΟΕ για τον Λόχτι

Πολλά επεισόδια θα έχουμε ακόμα στο σήριαλ της υπόθεσης των Αμερικανών κολυμβητών και της υποτιθέμενης ληστείας που έπεσαν θύματα, αφού η ΔΟΕ προχώρησε στη σύσταση πειθαρχικής επιτροπής για το θέμα.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνέστησε πειθαρχική επιτροπή για τον Αμερικανό κολυμβητή, Ράιαν Λόχτι, και τους τρεις συναθλητές τους, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν πει ψέμματα για μια ένοπλη ληστεία στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπως δήλωσε στέλεχος της ΔΟΕ στο πρακτορείο Reuters.

Ο 32χρονος Λόχτι, ο οποίος στην διάρκεια της καριέρας του έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων έξι χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, είχε πει αρχικά ότι ο ίδιος, ο Τζίμι Φέιγκεν και άλλοι δύο συναθλητές τους, οι Γκούναρ Μπεντζ και Τζακ Κόνγκερ, επέστρεφαν με ταξί από ένα πάρτι, όταν τους σταμάτησαν ένοπλοι που παρίσταναν τους αστυνομικούς και τους έκλεψαν 400 δολάρια. Η ιστορία αυτή αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αληθινή και ο Λόχτε ζήτησε συγγνώμη.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελικές αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι ζητούν ένα βαρύτερο πρόστιμο για τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη στα 4Χ100 μέτρα ελεύθερο, Τζίμι Φέιγκεν, επειδή έδωσε ψευδή κατάθεση στην αστυνομία, αφού πρώτα κατέβαλε 35.000 ρεάλ σε φιλανθρωπικό σκοπό, όπως τον διέταξε δικαστής από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου δήλωσε ότι ο Φέιγκεν έδωσε τα χρήματα σε αθλητικό φιλανθρωπικό σκοπό στο Ρίο και πως τώρα μπορεί να πάρει το διαβατήριό του από την αστυνομία και να φύγει από τη Βραζιλία, εάν το επιθυμεί.

Ο Τζίμι Φέιγκεν αναχώρησε από Ρίο ντε Τζανέιρο και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ