ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάριτς: "Έπαιξα σαν μ...νι"

Σάριτς: "Έπαιξα σαν μ...νι"

Η ήττα - αποκλεισμός από τη Σερβία (86-83) έφερε πολλά νεύρα στην Κροατία. Άλλοι (βλ. Ντάριο Σάριτς) τα είχαν με τον εαυτό τους, και άλλοι (βλ. Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς) με τους διαιτητές. Όλοι τους όμως, είπαν ατάκες που θα μείνουν.

Η Κροατία έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της τελευταίας δεκαετίας στον αγώνα με τη Σερβία, γνωρίζοντας οδυνηρό αποκλεισμό από τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων . Παρότι βρέθηκε στο -14 (66-52) στο τέλος του γ' δεκαλέπτου, η ομάδα του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να πλησιάσει στον πόντο (76-75) με 2'50'' να μένουν για το τέλος. Δεν είχε όμως το κάτι παραπάνω για να πάρει τη νίκη.

Σε αυτό το "κάτι παραπάνω" μπορείτε να συμπεριλάβετε τον Ντάριο Σάριτς, ο οποίος έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση με τα εθνικά του χρώματα. Τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (3/7 δίποντα, 1/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη σε 29'45'' για να αποτελέσει έναν από τους "αδύναμους κρίκους" της ομάδας του στην προσπάθεια για τη νίκη - πρόκριση στους "4" των Ολυμπιακών Αγώνων. Κι επειδή ο 22χρονος φόργουορντ δεν έχει μάθει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, οι λέξεις που είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έγινε άλλωστε το πρόσωπο του προημιτελικού -με την... κακή έννοια.

" Έπαιξα σαν μ...νί. Δεν ξέρω τι μάθημα μπορώ να πάρω από αυτό που έγινε", τόνισε χαρακτηριστικά ο παίκτης των Φιλαδέλφεια Σίξερς, ο οποίος προφανώς προσδοκούσε σε κάτι καλύτερο για να βοηθήσει την ομάδα του να κάνει το βήμα παραπάνω.

Σάριτς: "Έπαιξα σαν μ...νι"

Στα τελευταία 30'' οι διαιτητές πήραν δύο αποφάσεις που καθόρισαν απόλυτα τον νικητή του αγώνα. Ήταν προφανές ότι δεν δόθηκε ένα φάουλ πάνω στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα κι ένα αντιαθλητικό στον Νίκολα Γιόκιτς", ήταν οι φάσεις που ξεχώρισε. Για να εξηγήσει πως " αυτές οι παραβάσεις σημαίνουν τέσσερις βολές και... νίκη. Θέλω να συγχαρώ τη Σερβία για τη νίκη, αλλά πιστεύω πως θα μπορούσαμε κι εμείς να είμαστε στα ημιτελικά απέναντι στην Αυστραλία".

Όσο για τα αγωνιστικά στοιχεία του προημιτελικού; " Το παιχνίδι κρίθηκε στο ξεκίνημα της γ' περιόδου, τότε που στα πρώτα πέντε λεπτά δεν είχαμε πλεϊμέικερ στο γήπεδο επειδή ο Ρόκο (Ούκιτς) είχε τρία φάουλ. Όλα τα άλλα είναι ιστορία", αρκέστηκε να πει δίχως όμως να μένει τόσο πολύ στα αγωνιστικά κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ