ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ryan Lochte: Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος των Ολυμπιακών Αγώνων

Ryan Lochte: Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος των Ολυμπιακών Αγώνων

Αυτό που χαρακτήρισε ο Ryan Lochte ως "ανώριμη συμπεριφορά" ντρόπιασε τους Αμερικανούς, προσέβαλε τη Βραζιλία, υποχρέωσε τους μεν να ζητήσουν συγγνώμη από τους δε, οδήγησε τρεις συναθλητές του στη σύλληψη και την ανάκριση και "ακύρωσε" ό,τι εκπροσωπούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ας δούμε το χρονικό της πιο ηλίθιας συμπεριφοράς, στην ιστορία των Αγώνων.

Για αρχή, να γνωριστούμε: o Ryan Lochte θεωρείται εκ των πιο επιτυχημένων κολυμβητών στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι έχει κατακτήσει 12 Ολυμπιακά μετάλλια (έξι χρυσά, τρία αργυρά, τρία χάλκινα), σύνολο που τον τοποθετεί στο Νο2 της λίστας -της οποίας φυσικά, ηγείται ο Michael Phelps. Το αγαπημένο του στιλ είναι το ύπτιο, αλλά ασχολήθηκε και με το ελεύθερο, αλλά και με την πεταλούδα. Μοιραία, ασχολήθηκε και με την μεικτή ατομική. Μέχρι το Ρίο, ήταν γνωστός "The Lochtenator". Πλέον, τον ξέρουν όλοι ως τον πιο ηλίθιο Ολυμπιονίκη, όλων των εποχών.

Προφανώς και αυτός ο τίτλος δεν "κερδίζεται" εύκολα, αν σκεφτείς από πότε υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες και το σύνολο των αθλητών που 'χουν μετάσχει, ιστορικά. Ο 32χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε το δικό του reality show στις ΗΠΑ με τίτλο "What would Ryan Lochte do", χρειάστηκε μια ημέρα. Σημειωτέον, στα πρώτα χρόνια που ασχολήθηκε με το σπορ, ο -δάσκαλος- πατέρας του τον έδιωχνε από τα μαθήματα για κακή συμπεριφορά. Δηλαδή, θέλω να σου πω ότι δεν ήταν ποτέ τύπος και υπογραμμός, όπως μπορείς να δεις και στο video που έφτιαξε το Slate Magazine, μετά την επικών διαστάσεων βλακεία (σικ) που έκανε στο Ρίο.

Βρίσκεις υπερβολικό το χαρακτηρισμό; Απλά να σου πω ότι παλαιότερα μπορεί να συνέβησαν χειρότερα. Παλαιότερα όμως, δεν υπήρχαν social media, ούτε κάμερες ασφαλείας να καταγράφουν κάθε βήμα μας. Οπότε, τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών, ο Lochte είναι ο πιο ηλίθιος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών. Δες τώρα το video... που στηρίζει το επιχείρημα.

Επειδή δεν ξέρω αν έχεις παρακολουθήσει την ιστορία, με τον τρόπο που εξελίχθηκε, θα στη δώσω εν συντομία. Την Κυριακή 14/8 στις 09.27, δημοσιογράφος του Fox Sports News έγραψε στο Twitter πως "ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ryan Lochte απειλήθηκε με όπλο, σε πάρτι στη Βραζιλία".

Για μια ώρα, επικράτησε μια σύγχυση επί του αν ίσχυε η πληροφορία ή όχι. Στις 10.27, η ΔΟΕ προέβη αρχικά σε δημόσια διάψευση και λίγο αργότερα ενημέρωσε ότι σε επικοινωνία που είχε η αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή με τον αθλητή, εκείνος είπε πως το tweet δεν έχει βάση. Στις 10.39 η μητέρα του Lochte, Lleana επιβεβαίωσε την πληροφορία, στη USA Today. Πρόσθεσε και κάποιες λεπτομέρειες. Είπε πως ο γιος της και κάποιοι συναθλητές του ήταν σε ένα ταξί που σταμάτησαν με την απειλή όπλου άγνωστοι και τους πήραν τα πορτοφόλια.

Στις 12.45 εμφανίζεται ο ίδιος ο Lochte on camera, στο NBC News και λέει πως "μ ε την απειλή όπλου, σταμάτησαν το ταξί στο οποίο είχαμε επιβιβαστεί με συναθλητές μου, μας έβγαλαν έξω δείχνοντας μας αστυνομικές ταυτότητες. Δεν υπήρχε περιπολικό ή όποιο άλλο διακριτικό. Μόνο οι ταυτότητες. Μετά, έβγαλαν όπλα και μας είπαν να πέσουμε στο έδαφος. Αρνήθηκα, γιατί δεν είχαμε κάνει κάτι λάθος. Τότε ήλθε ένας από τους ληστές κοντά μου, κόλλησε το όπλο στο μέτωπο μου και παραδόθηκα. Πήραν τα χρήματα μας, 400 δολάρια, αλλά μας άφησαν τα κινητά και τις διαπιστεύσεις μας".

Στις 12.58 η αμερικανική ολυμπιακή επιτροπή κάνει την πρώτη επίσημη τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία " οι Gunnar Bentz (έτρεξε στα προκριματικά 4Χ200 ελεύθερο, αλλά όχι στον τελικό -παρ' όλα αυτά του απονεμήθηκε χρυσό ), Jack Conger (πήρε το χρυσό με την 4Χ200 ελεύθερο ), Jummy Feigen (χρυσός με την 4Χ100 ελεύθερο ) και Ryan Lochte (χρυσός με την 4Χ200 ελεύθερο ) είχαν φύγει από το France House (μια από τις επαύλεις που εξελίχθηκαν σε κλαμπ κατά τη διάρκεια των Αγώνων) με κατεύθυνση το Ολυμπιακό χωριό. Το ταξί τους σταμάτησαν άγνωστοι, που προσποιήθηκαν πως είναι ένοπλοι αστυνομικοί και απαίτησαν τα χρήματα τους. Και οι τέσσερις αθλητές είναι ασφαλείς και συνεργάζονται με τις αρχές".

Στις 17.57 ο Lochte "ανέβασε" στο Twitter μια δήλωση του, στην οποία επιβεβαίωνε τα πάντα. Θα ήθελα να στη δείξω, αλλά δεν υπάρχει πια. Την έσβησε. Αφότου έδωσε άλλες 10 συνεντεύξεις, επιβιβάστηκε σε πτήση για τις ΗΠΑ και εγκατέλειψε τη Βραζιλία, πολύ νωρίτερα του προγραμματισμένου.

Την Τρίτη 16/8 πόσταρε μια φωτογραφία στο Snapchat, όταν πια είχε προσγειωθεί στην πατρίδα του, για να ενημερώσει για τα καθέκαστα. Στις 18.03 συναντήθηκε με εκπροσώπους της αμερικανικής ολυμπιακής επιτροπής και συζήτησαν επί του συμβάντος. Του ζήτησαν να εξηγήσει γιατί είχε δημιουργηθεί σύγχυση, στην αρχή. Απάντησε ότι εκείνος και οι φίλοι του δεν ήθελαν να ενημερώσουν αρχικά την USOC, γιατί φοβήθηκαν πως θα μπλέξουν.

"Ήταν μεθυσμένοι οι Αμερικανοί κολυμβητές"

Στις 19.47 η αστυνομία του Ρίο ενημέρωσε ότι οι Αμερικανοί κολυμβητές δεν είχαν καταφέρει να δώσουν αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους. Δεν είχαν καλέσει την αστυνομία, δεν πήγαν στην ασφάλεια του Ολυμπιακού χωριού. Γενικά, δεν έκαναν τίποτα, ώσπου να βγει η μητέρα του Lochte να μιλήσει για ληστεία. Στην έρευνα που έκαναν αυτόκλητα οι αρχές, διαπιστώθηκε πως οι κολυμβητές ήταν μεθυσμένοι και δεν μπορούσαν καν να θυμηθούν τη μάρκα ή το χρώμα που είχε το ταξί τους. Επίσης, δεν θυμούνταν την ώρα που έγινε ό,τι έγινε.

Την Τετάρτη 17/8, στις 10.34 η Keyla Blanc De Cnop, δικαστής της Βραζιλίας διέταξε τους Lochte και Feigen να μείνουν στη χώρα, έως ότου τελειώσουν οι έρευνες. Διέταξε και να τους πάρουν τα διαβατήρια. Ο ένας ήταν ήδη στις ΗΠΑ. Ο άλλος δήλωσε στη San Antonio Express-News ότι ήταν "χεσμένος από το φόβο μου". Είχαν προκύψει αντικρουόμενα στοιχεία, στις καταθέσεις των "θυμάτων". Διευκρινίστηκε επίσης, ότι είχαν γυρίσει στο Ολυμπιακό χωριό στις 06.00 και ήταν μεθυσμένοι, ενώ δεν έδειξαν να 'χουν ταραχθεί. Τουναντίον, έκαναν πλάκα μεταξύ τους. Όλα αυτά τα είδαν οι αστυνομικοί από το υλικό που τους παρείχαν οι κάμερες ασφαλείας.

Στις 11.29 η αμερικανική ολυμπιακή επιτροπή επιβεβαίωσε πως οι αρχές είχαν επισκεφτεί το Ολυμπιακό χωριό για να μιλήσουν με τους δυο αθλητές " η κολυμβητική ομάδα όμως, έφυγε από το χωριό με το τέλος των αγώνων της και δεν μπορέσαμε να βρούμε τους αθλητές. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχουμε στα ζητήματα ασφαλείας, δεν δημοσιοποιούμε τις πτήσεις των αθλητών μας, οπότε δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πού βρίσκονται τώρα. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την αστυνομία της χώρας". Πού να μην συνεργάζονταν δηλαδή, τι θα γινόταν;

Στις 21.12 οι Conger και Bentz εντοπίστηκαν από τις αρχές σε πτήση προς τις ΗΠΑ και τους βγάζουν από το αεροσκάφος. Δεν υπήρχε διαταγή για τα δικά τους διαβατήρια, παρ' όλα αυτά μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Την ίδια ημέρα, ο Lochte ενημέρωνε μέσω του Twitter πως "τα μαλλιά μου επιστρέφουν στο φυσικό τους χρώμα από αύριο". Είπες κάτι;

Η πρώτη... αναθεώρηση του Lochte

Στις 22.43 ο Lochte προέβη στην... πρώτη ανανέωση των στοιχείων που είχε δώσει. Είπε ότι ουδείς του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και προσδιορίζει ως το μέρος που έγιναν όλα ένα βενζινάδικο. Το μέσο που εμπιστεύεται είναι πάλι το NBC και διαβεβαιώνει ότι "κανείς μας δεν θα σκαρφιζόταν μια τέτοια ιστορία".

Την Πέμπτη 18/8, στις 07.39 οι Conger και Bentz μαθαίνουν ότι δεν θα φύγουν από τη Βραζιλία πριν καταθέσουν. Η αμερικανική ολυμπιακή επιτροπή ενημερώνει πως οι Bentz, Conger και Feigen συνεργάζονται πλήρως με την αστυνομία. Στις 09.30 η αστυνομία ενημερώνει πως ένας Αμερικανός κολυμβητής έσπασε την πόρτα τουαλέτας, σε βενζινάδικο του Ρίο και ήλθε στα χέρια με τον security guard. Οι πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει και video που αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί του Lochte είναι ψέματα. Στις 12.36 κυκλοφορεί το ντοκουμέντο.

Στις 14.25 η αστυνομία της Βραζιλίας, επιβεβαίωσε πως οι υπεύθυνοι ασφαλείας του βενζινάδικου έβγαλαν όπλα στους κολυμβητές και στις 17.43 αποκάλυψε πως θα κινηθεί νομικά, με ποινική δίωξη, εναντίον των Lochte και Feigen, για "κατασκευασμένες πληροφορίες". Στις 22.29 η USOC ζήτησε συγγνώμη από την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων και τον κόσμο της Βραζιλίας "για την αναπροσανατολισμένη περιπέτεια".

"Η συμπεριφορά των αθλητών μας ήταν απαράδεκτη"

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι " τα διαβατήρια των Bentz και Conger που ήταν υπό κράτηση τους επιστράφηκαν και έφυγαν από το Ρίο. Mετά τη δήλωση που έκανε ο Feigen, στην αρχή της εβδομάδας με αναθεωρημένη εκδοχή του συμβάντος, ελπίζουμε πως σύντομα θα πάρει πίσω και το δικό του διαβατήριο. Δουλεύουμε σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ρίο, συντονίζουμε τη συνεργασία των αθλητών με τις τοπικές αρχές και μπορούμε να εγγυηθούμε για την ασφάλεια τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά δεν έχουμε δει ακόμα όλη την κατάθεση των Bentz και Conger. Αντιλαμβανόμαστε πως περιέγραψαν τα γεγονότα, όπως τα είδαν όλοι στο video από την κάμερα ασφαλείας". Κατέληξαν στο ότι " η συμπεριφορά των αθλητών ήταν απαράδεκτη και δεν εκπροσωπεί τις αρχές της Team USA ή τον τρόπο που συμπεριφέρεται η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών μας. Ζητάμε συγγνώμη για όλο αυτό που προκλήθηκε εν μέσω διοργάνωσης που αφορά τη γιορτή της ανωτερότητας".

Ryan Lochte: Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος των Ολυμπιακών Αγώνων


Ο Jimmy Feigen

Την Παρασκευή 19/8, στις 09.09 ο Freigen συμφώνησε να δώσει το ποσό των 10.800 δολαρίων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, για να τελειώσει και το δικό του θέμα και να μπορεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ, χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Με το που έδωσε τα χρήματα, πήρε πίσω το διαβατήριο. Στις 20.10 ο Bentz εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου, από το University of Georgia, στην οποία ανέφερε τη δική του οπτική της ιστορίας και ζήτησε συγγνώμη από όλους, για τις πράξεις του. Ποια ήταν η ιστορία;

Τι έγινε τελικά στο βενζινάδικο

" Έπειτα από ένα event με πολλούς κολυμβητές διαφόρων εθνών, έφυγα με ένα ταξί μαζί με τους Jack Conger, Jimmy Feigen και Ryan Lochte, γύρω στις 06.00. Στην επιστροφή μας στο Ολυμπιακό χωριό, σταματήσαμε σε ένα βενζινάδικο να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα. Δεν υπήρχε κάποια και ηλιθιωδώς ξελαφρώσαμε στο πίσω μέρος του κτιρίου, σε κάποιους θάμνους. Υπήρχε μια κλειδωμένη πόρτα και δεν είδα κάποιον να τη σπάει. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ενώ ήμασταν στην περιοχή ο Ryan έσπασε τη μεταλλική κορνίζα μιας διαφήμισης που κρεμόταν από έναν τοίχο. Τους είπα ότι έπρεπε να φύγουμε και γυρίσαμε στο ταξί. Δυο άνδρες που πιστεύω ότι ήταν οι security guards απαίτησαν να βγούμε από το όχημα.

Δεν βγήκαν όπλα σε εκείνο το σημείο, αλλά είδαμε από ένα στις ζώνες τους. Όπως ο Jimmy και ο Jack έφευγαν από το αυτοκίνητο, ο πρώτος security guard έβγαλε μια ταυτότητα σε εμένα και τράβηξε το όπλο του. Φώναξα στους συναθλητές μου να επιστρέψουν κοντά μας. Μετά, ο δεύτερος security guard τράβηξε το δικό του όπλο και οι δυο τους μας σημάδεψαν, ουρλιάζοντας να καθίσουμε στο πεζοδρόμιο. Ξανά, δεν μπορώ να εξηγήσω τις ενέργειες του Ryan, αλλά σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να τους φωνάζει. Ο Jack και εγώ προσπαθήσαμε τον τραβήξαμε να καθίσει πάλι στο πεζοδρόμιο, ενώ εκείνος τσακωνόταν φραστικά με τους security guards. Δεν υπήρξε σωματική επαφή.

Μας πλησίασε ένας άνδρας που πιστεύω ότι ήταν πελάτης και προσφέρθηκε να μας βοηθήσει, γιατί ήξερε πορτογαλικά και αγγλικά. Λογικά είχαμε φοβηθεί και δεν καταλαβαίναμε τι μας έλεγαν. Μέσω του μεταφραστή, μάθαμε πως μας ζητούσαν να πληρώσουμε για τη ζημιά που είχαμε προκαλέσει, ώστε να φύγουμε. Τους έδωσα ό,τι είχα στο πορτοφόλι μου (20 δολάρια), ο Jimmy τους έδωσε 100 reals, δηλαδή τους δώσαμε γύρω στα 50 δολάρια. Μετά, χαμήλωσαν τα όπλα τους και τους ρώτησα αν μπορούσαμε να φύγουμε. Είπαν "ναι", περπατήσαμε για ένα τετράγωνο, βρήκαμε ένα ταξί και γυρίσαμε στο Ολυμπιακό χωριό".

Ryan Lochte: Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος των Ολυμπιακών Αγώνων


Oι Bentz και Conger

Το Σάββατο 20/8 ο Lochte έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο NBC News. Ένα απόσπασμα κυκλοφόρησε σήμερα (21/8) και όλο το περιεχόμενο να προβληθεί σε δυο δόσεις σήμερα και αύριο. Ιδού λοιπόν, τι είπε στην πρώτη ειλικρινή συνέντευξη που έδωσε για το συμβάν, όχι γιατί είχε κανέναν καημό, αλλά έτσι όπως τα έκανε, δεν είχε άλλη επιλογή. Για να γλιτώσει τα χειρότερα, έπρεπε να πει την αλήθεια.

Το NBC News έδωσε ένα απόσπασμα αυτής της συνέντευξης, το οποίο και θα διαβάσεις. Σε αυτά που δεν θα δεις είναι τον Lochte να βάζει τα κλάματα, να ζητά συγγνώμη από την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, την οικογένεια του, τους φαν ("σε όσους βλέπουν αυτήν τη συνέντευξη") και όλο το λαό της Βραζιλίας " για το ηλίθιο λάθος μου. Έκαναν εξαιρετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και η ανώριμη, μεθυσμένη συμπεριφορά μου "πλήγωσε" την προσπάθεια τους. Δεν το ήθελα αυτό. Ελπίζω να δεχθούν τη συγγνώμη μου".

Ναι, για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι ήταν μεθυσμένος, όπως και οι συναθλητές του, με τους οποίους είχαν ξενυχτήσει και κατέληξε στο " είμαι άνθρωπος, έκανα ένα ηλίθιο λάθος και πραγματικά μετανιώνω για όλα".

Matt Lauer: Μου είπες στο τηλέφωνο ότι "εμείς είμαστε τα θύματα σε αυτήν την υπόθεση. Εμείς είμαστε τα θύματα και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε ασφαλείς". Η αστυνομία του Ρίο σας χαρακτήρισε βανδάλους στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Πώς νιώθεις;

Ryan Lochte: " Όλα εξαρτώνται από το πώς θες να παρουσιάσεις ένα γεγονός. Είτε το χαρακτηρίζεις "ληστεία", είτε το χαρακτηρίζεις "εκβιασμό", είτε αφορά της ζημιές που πρέπει να πληρώσουμε. Εγώ ξέρω ότι έβγαλαν όπλα εναντίον μας και απαίτησαν να τους δώσουμε χρήματα".

ΜL: Προφανώς δεν μου είπες όλη την αλήθεια στο τηλέφωνο. Γιατί;

RL: " Άφησα κάποιες λεπτομέρειες και για αυτό τώρα είμαστε σε αυτό το χάος".

ML: Γιατί το έκανες αυτό;

RL: " Δεν ξέρω. Είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες από το συμβάν, ήμουν ακόμα μεθυσμένος. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ξέρω ότι δεν έπρεπε να πω ό,τι είπα. Ήμουν υπερβολικός. Έβγαλαν όπλο εναντίον μας, αλλά δεν το κόλλησαν στο κεφάλι μου. Στο video μπορείτε να δείτε ακριβώς τι έγινε".

Βέβαια, δεν είχε καν σκεφτεί ότι οι κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου θα 'χουν καταγράψει το επεισόδιο, για αυτό και έφτιαξε τη δική του ιστορία που αποδομήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

ΜL: Η αστυνομία της Βραζιλίας είπε επίσης, πως κάποια στιγμή ένας άνθρωπος που μιλούσε αγγλικά ήλθε προς το μέρος σας και προσφέρθηκε να κάνει το μεταφραστή, για να λήξει η διαφωνία. Ξεκαθάρισε ότι αυτό που σας έλεγε ο υπεύθυνος ασφαλείας του βενζινάδικου ήταν πως "πρέπει να πληρώσετε για τα πράγματα που έχετε πάρει, ώστε να μπορείτε να φύγετε ή θα καλέσω την αστυνομία". Το καταλάβατε αυτό, έτσι δεν είναι;

RL:"Ν αι, ναι. Έπρεπε να τους δώσουμε τα λεφτά".

ML: Σε εκείνο το σημείο, κάνατε συμφωνία. Να πληρώσετε για τις ζημιές που είχατε προκαλέσει, ώστε να μην καλέσει την αστυνομία. Δεν ήταν δίκαιη εξέλιξη;

RL: " Εμείς το μόνο που θέλαμε ήταν να φύγουμε από εκεί. Είχαμε μπροστά μας ένα όπλο να μας σημαδεύει και είχαμε τρομοκρατηθεί. Θέλαμε λοιπόν, να φύγουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν. Αυτός ο τύπος μας έλεγε ότι "πρέπει να πληρώσετε". Οπότε του δώσαμε χρήματα και φύγαμε". Έδωσαν 51 δολάρια. Ομολόγησε ότι εκείνος και οι φίλοι του άδειασαν την ουροδόχο κύστη σε τοίχο του καταστήματος, αλλά αρνήθηκε ότι κατέστρεψαν τις τουαλέτες. Ο Bentz αποκάλυψε ότι ο Lochte έσπασε μια μεταλλική διαφήμιση.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς μπορεί να αισθάνθηκε, βλέποντας την αστυνομία του Ρίο να κατεβάζει από την πτήση τους, τους Bentz και Conger και ουσιαστικά να διαπομπεύονται για κάτι που έφταιγε εκείνος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω επέστρεψε κακήν κακώς στις ΗΠΑ, ενώ ο δικαστής του είχε πει να μείνει στη Βραζιλία. "Νιώθω πληγωμένος. Απογοήτευσα την ομάδα μου. Δεν θέλω να σκεφτούν ότι τους εγκατέλειψα".

ML: Η πρώτη εκδοχή που έδωσες για την ιστορία, αφορούσε τη βία που υπάρχει στους δρόμους του Ρίο. Η εκδοχή που δίνεις τώρα, αφορά περισσότερο μια διαπραγμάτευση για συμβιβασμό, ώστε να καλύψετε μια ηλίθια συμπεριφορά.

RL: " Για αυτό αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για ό,τι έγινε. Ήμουν υπερβολικός σε αυτά που είπα ότι είχαν γίνει. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το χάλι. Τίποτα από όσα συνέβησαν δεν θα είχε γίνει. Ήταν η δική μου ανώριμη συμπεριφορά που τα προκάλεσε όλα".

Aυτή η ανώριμη συμπεριφορά θα του στοιχίσει εκατομμύρια, αφού οι σπόνσορες του αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλον. Εκείνος ενημέρωσε πως " έμαθα από το μάθημα μου και έχω κάτι να κάνω ακόμα ως αθλητής, οπότε θα ήθελα να πάω στο Τόκιο, το 2020. Υπόσχομαι ότι δεν θα με ξαναδείτε να κάνω τέτοιες γελοιότητες". Μήπως δεν τον δούμε γενικότερα να αγωνίζεται, καθώς η συμπεριφορά του ήταν ντροπιαστική για τις ΗΠΑ, προσβλητική για τους Αγώνες και μάλλον οι Αμερικανοί δεν θα του χαριστούν. Ακόμα και μετά την ειλικρινή του συγγνώμη στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ