ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρίο 2016 με Μέσι, Κριστιάνο, Νεϊμάρ και Ιμπραχίμοβιτς!

Ρίο 2016 με Μέσι, Κριστιάνο, Νεϊμάρ και Ιμπραχίμοβιτς!

Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 με Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, στο ποδόσφαιρο. Ενδεχόμενο ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Είναι γνωστό ότι το ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται, ως άθλημα, στο επίκεντρο των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι εθνικές ομάδες στελεχώνονται με παίκτες κάτω των 23 ετών, εκτός από τρεις από που μπορούν να υπερβούν το ηλικιακό αυτό όριο.

Σ' αυτούς του 2016, στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας, είναι πιθανόν να έχουμε μία διαφορετική εκδοχή σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Η Βραζιλία συμμετέχει ως οικοδέσποινα, η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι θα είναι παρούσα στις αρχές του τρέχοντος έτους, ενώ από την Ευρώπη εκεί θα είναι οι Πορτογαλία, Σουηδία, Γερμανία και Δανία.

Υπάρχει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με βραζιλιάνικη εφημερίδα, να δώσουν το "παρών" οι κορυφαίοι αθλητές αυτών των χωρών. Ο Νεϊμάρ από τη Βραζιλία, ο Λιονέλ Μέσι από την Αργεντινή (παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008), ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς από τη Σουηδία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την Πορτογαλία.

Ο Κάρλος Ντούνγκα, που αντικατέστησε τον Αλεσάντρε Γκάλο στην τεχνική ηγεσία της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καλέσει τον Νεϊμάρ. Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα έχουν αγωνιστεί κάτα πάσα πιθανότατα στο Euro 2016 της Γαλλίας (από 10 Ιουνίου μέχρι 10 Ιουλίου), ενώ Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι θα είναι - πιθανότατα - παρόντες στο Copa América Centenario (διεξάγεται από 3 μέχρι 26 Ιουνίου, στις ΗΠΑ).

Δεδομένου του βεβαρημένου προγράμματος των ανωτέρω αθλητών αλλά και του γεγονότος ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο ξεκινούν στις 5 Αυγούστου (το ποδόσφαιρο είναι από 3 μέχρι 20 Αυγούστου με τον τελικό να διεξάγεται στο Μαρακανά), το εν λόγω σενάριο μοιάζει δύσκολο, ως προς την πραγματοποίησή του. Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ