ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτο μετάλλιο για το Κόσοβο, χρυσό η Κελμεντί

Πρώτο μετάλλιο για το Κόσοβο, χρυσό η Κελμεντί

Η Μαϊλίντα Κελμεντί κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -52 κιλών του τζούντο και κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για το Κόσοβο.

Ιστορία έγραψε η Μαϊλίντα Κελμεντί. Η 25χρονη δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για το Κόσοβο. Η Κελμεντί, στον τελικό των -52 κιλών, νίκησε με Yuko την Οντέντ Γκιουφρίντα από την Ιταλία.

Η σημαιοφόρος για το πρωτοεμφανιζόμενο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κόσοβο, υπήρξε... μήλον της έριδος πριν από κάποια χρόνια για Κόσοβο και Αλβανία. Ειδικά όταν δεν επετράπη στο Κόσοβο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Αλβανία προσπάθησε να την εντάξει στην εθνική της ομάδα, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Με δεδομένο μάλιστα ότι το Κόσοβο αναγνωρίστηκε από την ΔΟΕ την τελευταία διετία, υποχρέωσε την Κελμεντί να συμμετέχει σε διεθνή τουρνουά τζούντο υπό τη σημαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος από την οποία μάλιστα ανακηρύχθηκε καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς το 2014.

Στην τρίτη θέση της κατηγορίας βρέθηκε για δεύτερη φορά μετά το 2008, η Μισάτο Νακαμούρα από την Ιαπωνία, όπως και η Νατάλια Ουζιούτινα από την Ρωσία, ενώ στην έβδομη θέση περιορίστηκε το Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άντρεεα Τσίτου από την Ρουμανία.

Όσον αφορά στην «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Πρισίλα Γκνέτο (Γαλλία) αποκλείστηκε στον α` γύρο των προκριματικών μετά την Εβελίν Τσόπ (Ελβετία) και έμεινε πρόωρα εκτός μεταλλίων. Οι επτά πρώτες της κατηγορίας των -52 κιλών:

1. Μαϊλίντα Κελμεντί (Κόσοβο)

2. Οντέντ Γκιουφρίντα (Ιταλία)

3. Μισάτο Νακαμούρα (Ιαπωνία)

3 . Νατάλια Ουζιούτινα (Ρωσία)

5. Έρικα Μιράντα (Βραζιλία)

5. Γινγκναν Μα (Κίνα)

7. Άντρεεα Τσίτου (Ρουμανία)

7. Κριστιάν Λεγκεντίλ (Μαυρίκιος)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ