ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωινοί τελικοί στο Ρίο

Πρωινοί τελικοί στο Ρίο
DAVID LEVENE

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) ανακοίνωσε πως στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι δεκατρείς τελικοί θα γίνουν το πρωί για πρώτη φορά μετά το 1988 στη Σεούλ.

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας πως ορισμένοι τελικοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 θα διεξαχθούν το πρωί (ώρα Βραζιλίας).

Με αυτή την κίνηση ικανοποιείται το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κοινό, με την IAAF να διευκρινίζει πως οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για να ικανοποιήσει την οργανωτική επιτροπή και την υπεύθυνη ομάδα τηλεοπτικής παραγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

" Πρόκειται για 13 τελικούς, πέντε δρομικά αγωνίσματα και οκτώ μέσα στο στάδιο", τόνισε ο επικεφαλής αγωνιστικού σχεδιασμού της IAAF, Πολ Χάρντι.

Ο πρώτος τελικός θα είναι τα 10.000 μέτρα των γυναικών, ενώ όπως πάντα τα 20 χλμ. και τα 50χλμ. βάδην ανδρών και γυναικών θα πραγματοποιηθούν πρωινές ώρες και φυσικά ο Μαραθώνιος με τον νικητή στους άνδρες να έχει την τιμή να στεφθεί κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης.

Το 1988 στη Σεούλ είχαν διεξαχθεί τελικοί το πρωί στον στίβο. Αυτή η τακτική εγκαταλείφθηκε. Μόνο στο Πεκίνο το 2008 το NBC που έχει τα δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αμερική απαίτησε και πέτυχε να γίνουν οι τελικοί της κολύμβησης το πρωί, προκειμένου να μη χάσουν οι Αμερικανοί την προσπάθεια του Μάικλ Φελπς να καταρρίψει το ρεκόρ του Μαρκ Σπιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ