ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόκριση για Γιαζιτζίδου/Τσιάβου (video)

Πρόκριση για Γιαζιτζίδου/Τσιάβου (video)

Το εισιτήριο για τον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών πήραν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου. Οι αντίπαλοι των Ελληνίδων στον τελικό.

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου πραγματοποίησαν το στόχο που είχαν θέσει πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η Γιαζιτζίδου διαδέχθηκε τη Χρύσα Μπισκιτζή στη βάρκα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών: Τη συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ελληνικό δίδυμο, το οποίο κυριαρχεί στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια, πήρε τη δεύτερη θέση στον πρώτο ημιτελικό στο Ίτον Ντόρνεϊ. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο (4/8, 13.50).

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου δεσμεύθηκε για τον τελικό: " Αυτή η κούρσα σαν αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλαμε. Να είμαστε δηλαδή παρούσες στον μεγάλο τελικό. Ως απόδοση, όμως δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Πιστεύω πως απλά είναι μέρος της διαδικασίας κι ελπίζουμε το Σάββατο να είμαστε στα καλύτερά μας".

Η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα πρόσθεσε " να περιμένετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως βέβαια το κάναμε και σήμερα. Δεν αποδίδουμε κάθε φορά το ίδιο. Για σήμερα αποδώσαμε το καλύτερο που είχαμε. Δεν σημαίνει πάντως ότι σ' αρέσει κάθε φορά αυτό που αποδίδεις. Γι΄ αυτό λοιπόν να είστε σίγουροι... πως θα τα δώσουμε όλα στον τελικό".

Από την πλευρά της η Χριστίνα Γιαζιτζίδου τόνισε " εγώ κρατάω το πρώτο χιλιάρι και σβήνω το δεύτερο. Θα δούμε το Σάββατο τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Κάθε κούρσα είναι διαφορετική. Εξελίσσεται διαφορετικά. Πρέπει να είσαι έτοιμη για ό,τι προκύψει. Πρέπει να είμαστε καλύτερες στο δεύτερο κομμάτι το Σάββατο".

Η τελική κατάταξη:

1.Κάθριν Κόπελαντ/Σόφι Χόσκινγκ (Μ.Βρετανία) 7:05.90

2.Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου (Ελλάδα) 7:09.01

3.Λένα Μέλερ/Άνια Νόσκε (Γερμανία) 7:10.16

4.Κριστίν Χέντστρομ/Τζούλι Νίκολς (ΗΠΑ) 7:12.61

5.Λουίζ Άιλινγκ/Τζούλια Έντουαρντ (Αυστραλία) 7:15.06

6.Γιάιμα Φάλκον Βελάσκες/Γιοσλέινε Ντομίνγκες (Κούβα) 7:21.86

Η σύνθεση του τελικού:

1.Μπρόουνεν Γουότσον/Χάνα Έβερι-Χολ (Αυστραλία)

2.Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου (Ελλάδα)

3.Κάθριν Κόπελαντ/Σόφι Χόσκινγκ (Μ.Βρετανία)

4.Ντονγκξιάνγκ Ξου/Γουενιί Χουάνγκ (Κίνα)

5.Άν Λόικ Τόμσεν/Τζουλιάν Ράσμουσεν (Δανία)

6.Λένα Μέλερ/Άνια Νόσκε (Γερμανία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ