ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόεδρος ομοσπονδίας κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι λόγω υπεξαίρεσης

Πρόεδρος ομοσπονδίας κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι λόγω υπεξαίρεσης

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κολύμβησης της Κένυας συνελήφθη ενώ κρυβόταν κάτω από ένα κρεβάτι, στο πλαίσιο ερευνών για σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων 2016.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στην Κένυα, σε απόπειρα καταπολέμησης της διαφθοράς στον αθλητισμό. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κολύμβησης της χώρας, Μπεν Εκούμπο, συνελήφθη την ώρα που κρυβόταν κάτω από ένα κρεβάτι.

Ο Εκούμπο, ο οποίος διατηρεί και τον ρόλο του αντιπροέδρου της ολυμπιακής επιτροπής του αφρικανικού κράτους, είναι ο πέμπτος αξιωματούχος της Κένυας που συλλαμβάνεται κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Οι αρχές εντόπισαν κουτιά από παπούτσια τρεξίματος μάρκας Nike και αχρησιμοποίητες φόρμες της Κένυας που προορίζονταν για τους αθλητές που θα συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο. Οι ερευνητές εξετάζουν καταγγελίες υπεξαίρεσης άνω των 6.500.000 ευρώ σε χρήματα και εξοπλισμό.

Τον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν άλλα τέσσερα στελέχη του κενυατικού αθλητισμού. Ο επικεφαλής της ολυμπιακής αποστολής της χώρας, Στέφεν Σόι, κατηγορείται για κλοπή άνω των 220.000 ευρώ που αφορούσαν έξοδα ταξιδιού, διαμονής και υποχρεώσεων της αποστολής στη Βραζιλία. Ο γενικός γραμματέας, Φράνσις Κινίλι Πολ, και ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής, Πίους Οτσιένγκ, κατηγορούνται για κλοπές ενδυμασίας.

Οι τρεις αξιωματούχοι αρνούνται τις κατηγορίες και έμειναν ελεύθεροι με εγγύηση, ενώ κατέπεσαν όλες οι κατηγορίες που αφορούσαν την τέταρτη αξιωματούχο που συνελήφθη, Φρίντα Σιρόγια.

Ο Εκούμπο είχε εμπλακεί σε παρόμοιο σκάνδαλο το 2005, όταν ήταν ταμίας της ομοσπονδίας κολύμβησης της χώρας. Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, FINA, είχε αποστείλει χρήματα για να βοηθήσει την προετοιμασία της Κένυας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας εκείνη τη χρονιά, ωστόσο τα χρήματα παρέμειναν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό και οι κολυμβητές αναγκάστηκαν να πληρώσουν μόνοι τους τα έξοδά τους. Ο Εκούμπο είχε αρνηθεί και τότε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταφέρει τα χρήματα στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ