ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιος είδε την Ισπανία και δεν τη φοβήθηκε

Ποιος είδε την Ισπανία και δεν τη φοβήθηκε

Η Ισπανία επιβεβαίωσε τη θεωρία πως είναι "εφτάψυχη" και πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή της στο Ρίο, συνέτριψε τη Λιθουανία (109-59), για να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισής της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτά που ξέρατε, ξεχάστε τα! Η Ισπανία εμφανίστηκε (με μικρή καθυστέρηση) στο παρκέ του Ρίο και συντρίβοντας τη Λιθουανία (109-59) απέδειξε πως η Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας για τα καλά πίσω της τις προβληματικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα τρία πρώτα παιχνίδια. Μέσα σε όλα, αυτή ήταν η δεύτερη πιο βαριά ήττα στην ιστορία της "λιέτουβα", μετά από το -51 (127-76) στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, από την Dream Team.

Η "φούρια ρόχα" φρόντισε να καταστήσει σαφές από το πρώτο λεπτό πως δεν επρόκειτο να... διαπραγματευτεί τη νίκη. Μπήκε φουριόζα στο παρκέ, όπως κατέδειξε το +15 (26-11) που είχε στο τέλος του α' δεκαλέπτου, είδε τον Πάου Γκασόλ να κάνει πράγματα και θαύματα, κι έχοντας ως όπλο την επίθεσή της που "έβγαζε φωτιές", δεν δυσκολεύτηκε να μετατρέψει σε περίπατο την αναμέτρηση με τη Λιθουανία.

Κάτι που απέδειξε πως η Ισπανία είναι "εδώ", έτοιμη να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Ρίο. Ξεχάστε λοιπόν ό,τι ξέρατε, αφού οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο φαίνεται πως "ξύπνησαν" μετά τις προβληματικές (sic) εμφανίσεις τους στα τρία πρώτα παιχνίδια του ολυμπιακού τουρνουά.

Θέλετε ένα μικρό δείγμα όσων έγιναν στο παιχνίδι με τη "λιέτουβα"; Το παρακάτω είναι ενδεικτικό.

Παρεμπιπτόντως, ο Πάου Γκασόλ έκανε τα πάντα για την ομάδα του, έχοντας 23 πόντους (με 5/5 τρίπ.), για να τον ακολουθήσουν οι Ρούντι Φερνάντεθ (13π.), Φελίπε Ρέγιες (11π.), Σέρχιο Γιουλ (10π.), Νίκολα Μίροτιτς (17π.) και Ρίκι Ρούμπιο (11π.), με τους παίκτες της "φούρια ρόχα" να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με 50% στα τρίποντα (16/32)!

Από την άλλη, ο Γιόνας Καζλάουσκας περίμενε πολύ διαφορετική εξέλιξη στην αναμέτρηση, με τους Μάντας Καλνιέτις (16π.) και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (17π.) να είναι οι μοναδικοί που προσπάθησαν με σκοπό να ξεφύγουν από τη γενικότερη μετριότητα. Οι περισσότεροι έχασαν από νωρίς κάθε πιθανότητα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με τον μεγάλο αστέρα αυτής της ομάδας, Γιόνας Βαλαντσιούνας, να μένει άποντος (0/6 δίπ.) στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 48-29, 84-45, 109-59.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σκαριόλο): Γκασόλ 23 (5), Φερνάντεθ 13 (2), Ροντρίγκεθ 6 (2), Ναβάρο 4, Καλντερόν 3 (1), Ρέγιες 11 (1), Κλαβέρ 2, Ερνανγκόμεθ 9, Γιουλ 10 (1), Μίροτιτς 17 (1), Ρούμπιο 11 (3).

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Καζλάουσκας): Καλνιέτις 16 (2), Γιουσκεβίτσιους 5 (1), Ματσιούλις 4, Σεϊμπούτις, Σαμπόνις 5 (1), Καβαλιάουσκας 2, Γιανκούνας 2, Γιαφτόκας, Βαλαντσιούνας (10 ριμπ.), Κουζμίνσκας 17 (2), Γκριγκόνις 2, Καρινιάουσκας 6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ