ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτροβιτς: "Οι Σέρβοι μάς φοβούνται"

Πέτροβιτς: "Οι Σέρβοι μάς φοβούνται"
Πέτροβιτς

Ο Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς, προπονητής της Κροατίας, δήλωσε ότι οι Σέρβοι φοβούνται τη "χρβάτσκα" και γι' αυτό υποστήριξαν στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου τους Λιθουανούς, εντείνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα ενόψει του προημιτελικού.

Η κόντρα μεταξύ Σέρβων και Κροατών είναι δεδομένα πολύ μεγάλη. Μετά τη διάσπαση μάλιστα της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, και των λαών τους εν πολλοίς, είναι κάκιστες κι αυτό πολλές φορές μεταφέρεται στα γήπεδα.

Το παιχνίδι, λοιπόν, ανάμεσα στις ομάδες των Σερβία και Κροατία, για τους προημιτελικούς του Ολυμπιακού Τουρνουά, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για μπασκετικούς λόγους. Το κλίμα είναι από μόνο του εκρηκτικό. Ο προπονητής της Κροατίας, Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς, όμως, με δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους φρόντισε να κάνει τα πράγματα λίγο... χειρότερα.

Ο 57χρονος κόουτς αρχικά μίλησε για την πορεία που έχει κάνει η ομάδα του το φετινό καλοκαίρι: " Πριν λίγο καιρό κανείς δεν μας υπολόγιζε για ένα μετάλλιο στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να τους δείξουμε ότι έκαναν λάθος".

Όσο για το επικείμενο παιχνίδι με τη Σερβία, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη στις 04:15, ο Κροάτης κόουτς ανέφερε: " Όταν παίξαμε μαζί τους, αυτοί αγωνίζονταν χωρίς τον Τεόντοσιτς και εμείς δεν είχαμε τον Χεζόνια (σ.σ. η Σερβία είχε κερδίσει με 86-77 την 1η Αυγούστου σε διεθνές φιλικό στην Αργεντινή).Τους ξέρουμε πολύ καλά."

Ο Πέτροβιτς άφησε το... καλύτερο για το τέλος, όταν δήλωσε: "Οι Σέρβοι δεν μας ήθελαν για αντίπαλο, γι' αυτό και υποστήριζαν τη Λιθουανία στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, θεωρώντας τους πιο εύκολο "εμπόδιο". Όσο για μας, δεν είχαμε κάποια προτίμηση, το μόνο που μας ενδιέφερε είναι μη βρεθούμε απέναντι στους Αμερικάνους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ