ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατουλίδου: "Διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν τον ελληνικό αφανισμό στο Ρίο"

Πατουλίδου: "Διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν τον ελληνικό αφανισμό στο Ρίο"

Η Βούλα Πατουλίδου μίλησε για την ελληνική συγκομιδή των μεταλλίων στο Ρίο, επισημαίνοντας πως οι εκπρόσωποί μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πήγαν καλύτερα απ ότι προέβλεπαν κάποιοι...

" Μέσα στην κρίση, μέσα στην όποια ισοπέδωση, πάντα κάποιες αξίες καταφέρνουν να επιβιώνουν. Πολλά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο προέβλεπαν ότι η χώρα μας θα "αφανιστεί" στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσεις την ψυχή ενός ανθρώπου, δεν γνωρίζεις τι κρύβει, πόσο προσπαθεί για να διεκδικήσει κάτι".

Τα παραπάνω υπογράμμισε η χρυσή Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία δήλωσε υπερήφανη για τις κορυφαίες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 fm".

" Υπάρχουν άνθρωποι που συγκεντρώνουν το μυαλό τους, τη δύναμή τους, έχουν τον τρόπο να δημιουργήσουν χωρίς να περιμένουν από κανέναν τίποτα, ούτε "μπράβο". Κι αυτό το "μπράβο" πολλές φορές έρχεται τσιγγούνικα. Αυτό το χάρισμα που έχουν οι αθλητές το έχουν αξιοποιήσει όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για όλους εμάς που είμαστε πίσω. Είναι μία ανάσα για το αύριο, ένα αύριο που δεν ξέρουμε αν θα είναι καλύτερο αλλά οι αθλητές μας παλεύουν για αυτό", επισήμανε.

Η γυναίκα που το 1992 στη Βαρκελώνη ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και έγινε η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα, αποκάλυψε πως συμπάσχει με κάθε Έλληνα αθλητή την κρίσιμη στιγμή της προσπάθειας και βιώνει ξανά και ξανά την αγωνία για το αποτέλεσμα.

" Μεγάλος αναστεναγμός, τόσος πόνος και πάθος για μια στιγμή. Δεν μπορείς να φτάσεις στον θρίαμβο ή στην απογοήτευση αν δεν περάσεις μέσα από τις συμπληγάδες των συναισθημάτων της αγωνίας και της προσπάθειας. Με το γιο μου καθόμαστε και παρακολουθούμε και κάθε φορά που ακούω το "λάβετε θέσεις" έχω 200 σφυγμούς. Και με ρωτά το παιδί πώς είναι δυνατόν. Είναι δυνατόν, μετά από 24 χρόνια χτυπά η καρδιά μου. Συμπάσχω, συμμετέχω με τους αθλητές μας, γνωρίζω τις στερήσεις, τον μόχθο, όλα αυτά που αφήνουν για να κυνηγήσουν το όνειρο, αυτά τα καθημερινά. Έχουν παλέψει σκληρά για να φτάσουν στους Ολυμπιακούς", είπε χαρακτηριστικά.

Η Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πρωταθλητές, επιστρέφουν ολυμπιονίκες. " Υπάρχει μια ωραία τρέλα στην Ελλάδα, μία τρέλα που όμως από ένα σημείο και έπειτα, μετά την επιτυχία, πρέπει να οργανωθεί. Τελικά, ό,τι και να γίνεται πάντοτε στο ίδιο σημείο γυρίζουμε. Κάποιοι άνθρωποι κάνουν τις εξαιρέσεις, τις μεγάλες, τις φωτεινές και πάλι το νερό δεν μπαίνει στο αυλάκι. Κόπος, κούραση, στερήσεις αλλά αξίζουν όλα για να κυνηγήσει ένας αθλητής το όνειρό του", σχολίασε η Βούλα Πατουλίδου, προσθέτοντας: " Αξίζει, εγώ έχω δύο χειρουργεία στον ώμο και στο γόνατο αλλά αν γινόμουν 20 χρονών τα ίδια πράγματα θα έκανα και ίσως με περισσότερη ένταση με πιο πολύ πάθος", υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ