ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανό υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από Ιρανή

Πανό υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από Ιρανή

"Αφήστε τις Ιρανές να μπουν στα γήπεδα": αυτό το πανό, γραμμένο στα αγγλικά, εμφανίστηκε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας στο "Μαρακαναζίνιο", στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά των Ανδρών.

Το κρατούσε η Ντάρια Σαφάι, μια ακτιβίστρια που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν και η οποία χρησιμοποιεί τους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο για να τραβήξει την προσοχή στο νόμο που, στη χώρα της, απαγορεύει στις γυναίκες να παρακολουθήσουν αθλητικά γεγονότα.

Το πανό έγινε δεκτό με επευφημίες από την εξέδρα, ενώ κάποιοι άρρενες Ιρανοί φίλαθλοι αποδοκίμασαν τη γυναίκα, η οποία ανέφερε αργότερα ότι περικυκλώθηκε από κάποια άτομα που ήθελαν να την αποτρέψουν από το να διαμαρτυρηθεί. Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ρίο 2016, Μάριο Αντράντα, δήλωσε ότι " ήταν οπαδοί του Ιράν, δεν ήταν άντρες της ασφάλειάς μας εκείνοι που προσπάθησαν να την αποτρέψουν και να την απειλήσουν. Ένα δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάνθηκε θετικά για την πιθανότητα διαμαρτυρίας για πολιτικούς λόγους κατά τη διάρκεια των Αγώνων, αρκεί να γίνει με ειρηνικό τρόπο, κι εμείς σεβόμαστε αυτή την απόφαση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ