ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όταν οι αθλητές του στίβου βουτάνε για τη νίκη

Όταν οι αθλητές του στίβου βουτάνε για τη νίκη
© REUTERS

Το μόνο που σκεφτόταν ήταν "πρέπει να πάρω αυτό το χρυσό". Η Allyson Felix προηγείτο. Έμεναν κάποια εκατοστά. Τότε αποφάσισε να κάνει βουτιά και ό,τι γίνει. Η Shaune Miller είναι η νέα χρυσή Ολυμπιονίκης, στα 400 μέτρα γυναικών. Ήλθε η ώρα να μάθεις και αν ήταν αντικανονική η πτήση.

Για να είμαστε ειλικρινείς, η Shaune Miller... δεν έριξε το Internet με τον τρόπο που κατέκτησε το χρυσό, στην κούρσα των 400 μέτρων γυναικών , στο Ρίο. Τον εαυτό της έριξε (κυριολεκτικά) στη γραμμή τερματισμού και κατ' αυτόν τον τρόπο "έκλεψε" την πρώτη θέση από την κυρίαρχο του αθλήματος και εκ των πιο επιτυχημένων μελών (ανδρών, γυναικών) στην ιστορία του αμερικανικού στίβου, Allyson Felix.

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αυτό που έκανε η αθλήτρια από τις Μπαχάμες ήταν νόμιμο. Διάβασε λίγο τον κανονισμό.

Όταν οι αθλητές του στίβου βουτάνε για τη νίκη

Δηλαδή, δεν ήταν τα εκτεταμένα χέρια της Miller που έκαναν τη διαφορά, αλλά το στήθος της (αν προτιμάς, ο κορμός) που πέρασε τη finish line, πριν εκείνου της Felix. Να σου πω βέβαια, κάπου εδώ ότι δεν διεκδικεί την πατέντα. Τα είχαν πει oι Reverie Sound Revue, από τον Αύγουστο του 2003, στο "One Marathon". Ο στίχος που επαναλαμβάνεται στο ρεφρέν του τραγουδιού που κυκλοφόρησε πριν 13 χρόνια λέει "as i dive over the finish line".

Kαι άντε να συμφωνήσουμε στο ότι τα παιδιά δεν ήξεραν τι ισχύει και τι όχι, βάσει των κανονισμών του στίβου. Ο David Neville ήξερε μια χαρά τι έκανε, όταν έπεσε... με μακροβούτι στο Πεκίνο, το 2008, γιασ να πάρε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα.

Άπαξ λοιπόν, και... βούτηξε ολόκληρος Ολυμπιονίκης και δεν έγινε το παραμικρό, το φαινόμενο διαδόθηκε στο βαθμό που χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα επίπεδα. Δες πώς κέρδισε ένα αγόρι, ονόματι Marlon Bryan τον τελικό στα 110μ. εμπόδια, τον Ιούνιο του 2009, στο τουρνουά "Georgia Boys State Track & Field Meet".

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους,... μακροβούτι έκανε και ένα άλλο παιδί, ο Noah Thacher, μαθητής της Midland Classican Academy, στο τέλος του TAPPS State Cross Counttry Meet. Δεν ήταν ωστόσο, για την πρωτιά -να τα λέμε αυτά.

Για το χρυσό βούτηξε το 2010 εν τω μεταξύ, ένας έφηβος σε σχολικούς αγώνες

Ο DeWitt Thomas ήταν ο φοιτητής/αθλητής που θύμισε αυτό το εργαλείο... της δουλειάς, σε κολεγιακό πρωτάθλημα του 2015.

Για να σου πω δε, την πάσα αλήθεια, η Miller δεν ήταν η πρώτη που έκανε... τον Superman στο Ρίο. Λίγες ώρες νωρίτερα, προκρίθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο στα ημιτελικά των 110 μέτρων εμπ. ο Βραζιλιάνος Joao Vitor de Oliveira.

Με το τέλος της κούρσας στα 400 μέτρα γυναικών, έγινε ένας μικρός χαμός στα social media. Να σου δείξω τα best of.

Η ίδια δήλωσε μετά την απονομή των μεταλλίων πως " δεν το έχω ξανακάνει και ομολογώ ότι απέκτησα κάποιες αμυχές, λίγες μελανιές, ενώ σε ένα σημείο έχει καεί το δέρμα μου και πονά", αλλά άξιζε. "Όταν ήμουν στο έδαφος, δεν ήξερα αν κέρδισα. Και για να σας πω την αλήθεια, ακόμα δεν ξέρω πώς συνέβη. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως πρέπει να πάρω αυτό το χρυσό και η επόμενη ανάμνηση που 'χω από την κούρσα είναι να είμαι στο έδαφος, πεσμένη".

Ιδού τι είδαν οι κριτές. που της έδωσαν και το χρυσό.

Όταν οι αθλητές του στίβου βουτάνε για τη νίκη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ