ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όταν ο Φελπς έχανε στα 100μ. ελεύθερο από NBAer

Όταν ο Φελπς έχανε στα 100μ. ελεύθερο από NBAer

Ο Μάικλ Φελπς δεν γεννήθηκε... τέλειος! Κάτι που αποδεικνύει το γεγονός πως σε ηλικία 10 ετών ηττήθηκε στα 100μ. ελεύθερο από τον -μετέπειτα NBAer- Κρις Χάμφρις!

Ο Μάικλ Φελπς συνέχισε να "γράφει ιστορία" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατακτώντας πέντε ακόμη χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο. Έχοντας μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τη συγκομιδή, στα 23 χρυσά και τα 28 στο σύνολο, η "σφαίρα της Βαλτιμόρης" έχει αναχθεί πλέον στον κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεπερνώντας ακόμη και τον Λεωνίδα τον Ρόδιο, που είχε τα πρωτεία σε ατομικό επίπεδο εδώ και 2.168 χρόνια!

Παρά τις τόσες διακρίσεις, τα μετάλλια και τα παγκόσμια ρεκόρ, κάποτε ήταν κοινός θνητός. Τόσο θνητός που έχε ηττηθεί στα 100μ. ελεύθερο από έναν NBAer. Πως γίνεται αυτό; Ένας δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ των Ατλάντα Χοκς "ξέθαψε" ένα παλιό ρεπορτάζ, όπου καταγράφονται τα αποτελέσματα αγώνων κολύμβησης που έγιναν το 1995, όταν δηλαδή ο Μάικλ Φελπς ήταν μόλις 10 ετών.

Πέραν του ότι ο "μίδας" της κολύμβησης τερμάτισε στην ένατη θέση με 1:06.32, το ακόμη πιο περίεργο είναι πως νικητής εκείνης της κούρσας ήταν ένας μετέπειτα NBAer. Ο λόγος για τον Κρις Χάμφρις, ο οποίος είχε κάνει... πλάκα στους αντιπάλους του, διανύοντας τα 100μ. ελεύθερο σε 1:02.39, δηλαδή τέσσερα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Μάικλ Φελπς.

Όταν ο Φελπς έχανε στα 100μ. ελεύθερο από NBAer

Όπως αναφέρει μάλιστα το Yahoo!Sports, ο πάουερ φόργουορντ των Ατλάντα Χοκς "κρατούσε" παναμερικά ρεκόρ στα 50μ. και τα 100μ. ελεύθερο, τα 50μ. πεταλούδα, τα 50μ. ύπτιο, τα 50μ. πρόσθιο και τα 200μ. μικτής ατομικής. Ρεκόρ που ήταν το όνομά του για πολλά χρόνια, κι εν τέλει "έσπασαν" -κάποια εξ αυτών- μετά από δύο δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ