ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν το Σότσι

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν το Σότσι

Αρκετοί Ουκρανοί αθλητές αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η ΔΟΕ αρνείται πως απαγόρευσε στους Ουκρανούς να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια.

Η σκιέρ Μπογκντάνα Ματσότσκα έκανε την αρχή, επιλέγοντας να αποχωρήσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον πατέρα-προπονητή της, Όλεγκ Ματσότσκι. Το παράδειγμα της ακολούθησαν και άλλοι συναθλητές της.

" Είναι αδύνατο για μένα να χαμογελώ όταν στην Ουκρανία συνεχίζεται η αιματοχυσία", είπε και πρόσθεσε πως είναι "εξοργισμένη" από τις ενέργειες της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς επιβεβαίωσε πως αρκετοί Ουκρανοί έχουν γυρίσει ήδη στο σπίτι τους, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της ουκρανικής επιτροπής, Σεργκέι Μπούμπκα (σ.σ. παρέλασε στην τελετή έναρξης μαζί τους) σέβεται και υποστηρίζει την απόφαση τους.

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν το Σότσι

Η Μπογκντάνα Ματσότσκα

Στην ουκρανική αποστολή στο Σότσι συμμετέχουν 43 αθλητές και 43 συνοδοί. Επτά αθλητές έχουν δηλώσει ως κατοικία το Κίεβο, το επίκεντρο των αιματηρών διαδηλώσεων και επεισοδίων.

Κι αν η ουκρανική ολυμπιακή επιτροπή ανακοίνωσε πως η ΔΟΕ αρνήθηκε να δώσει την άδεια να φορέσουν οι αθλητές μαύρα περιβραχιόνια, ο Άνταμς απάντησε πως " το αίτημα δεν έφτασε ποτέ μέχρι εκεί".

Οι ουκρανικές σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα μπαλκόνια του κτιρίου που φιλοξενεί τους Ουκρανούς στο ολυμπιακό χωριό. Oι αθλητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 54 θυμάτων (σ.σ. σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων), φορώντας πένθος στα ρούχα τους.

Η Ουκρανία έχει κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στο Σότσι με την 28χρονη Βίτα Σεμερένκο στα 7.5χλμ. σπριντ στο δίαθλο.

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν το Σότσι

Αριστερά η Σεμερένκο

Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις εξελίξεις από τις τραγικές στιγμές που εκτυλίσσονται στο Κίεβο στο NEWS247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ