ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι επιδόσεις των Ελλήνων στη Ναντζίνγκ

Οι επιδόσεις των Ελλήνων στη Ναντζίνγκ

Με τρία μετάλλια και πλασαρίσματα ψηλά στα αγωνίσματα τους επιστρέφει η ολυμπιακή ομάδα που μας εκπροσώπησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κίνας.

Με την τελετή λήξης, στην οποία σημαιοφόρος της Ελλάδας θα είναι η αργυρή Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Αθηνά – Μαρία Αγγελοπούλου, ολοκληρώνονται σήμερα (28/8) οι 2οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων “Νanjing 2014”.

Ο απολογισμός για την Ελλάδα ήταν εξαιρετικός καθώς εκτός από τρία μετάλλια (δύο ασημένια, ένα χάλκινο), είχε πολλά πλασαρίσματα σε θέσεις κοντά στο βάθρο, με τους αθλητές και τις αθλήτριες μας να αποδεικνύουν, ότι το μέλλον τους ανήκει!

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση, στα 50 ύπτιο με 25.44, ενώ δεύτερη ήταν και η Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου στο μονό σκιφ της κωπηλασίας, τερματίζοντας στον τελικό σε 3:51.59.

Το τρίτο μετάλλιο κατέκτησε ο Μάριος Γιακουμάτος στην ξιφασκία, που αγωνίστηκε στον μικρό τελικό με την μικτή ομάδα της Ευρώπης κόντρα στην ομάδα Ασίας – Ωκεανίας.

Ο Απόστολος Χρήστου πήρε την 4η θέση στα 100 μέτρα ύπτιο με 55.06, ενώ στην ίδια θέση κατετάγη και η Αννα Κορακάκη στην σκοποβολή, στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μέτρων, με 156.5

Την 5η θέση πήραν, η Αθανασία Βαΐτση στον στίβο, στα 5.000 μέτρα βάδην με 24:22.21 και ο Μάριος Γιακουμάτος στο ατομικό της ξιφασκίας.

Με την 6η θέση ολοκλήρωσαν τους Ολυμπιακούς, ο Ανδρέας Θανάσης στη δισκοβολία με βολή στα 56.80 και η Θεοδώρα Γκουντούρα στην ξιφασκία, τόσο στο ατομικό, όσο και στο ομαδικό μικτό με τις ομάδες των ηπείρων.

Η αποστολή φτάνει στις 31/8/2014 και ώρα 00:40 (ξημερώματα Κυριακής) με την πτήση LH 1284 από Φρανκφούρτη.

Πηγή: ΕΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ