ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι βεντούζες και ο πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας

Οι βεντούζες και ο πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας

Με αφορμή τα σημάδια από βεντούζες ξέσπασε νέος πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία. Δηλώσεις με "καρφιά" ανάμεσα σε Κινγκ και Εφίμοβα.

Στα χαρακώματα παραμένουν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία με πρόσχημα το ντόπινγκ και τον μη αποκλεισμό της δεύτερης από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ρώσοι αθλητές αποδοκιμάζονται, ενώ πολλοί αθλητές που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη έχουν σηκώσει το λάβαρο της καθαρότητας στον αθλητισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι της Λίλι Κινγκ και της Εφίμοβα. "Απλά απέδειξα πως μπορείς να είσαι καθαρός και να κερδίζεις τους αγώνες", τόνισε η Αμερικανίδα αμέσως μετά τη νίκη της στα 100μ. πρόσθιο.

Η Εφίμοβα ήταν στη δεύτερη θέση και έδειξε πως την είχαν επηρεάσει οι αποδοκιμασίες του κόσμου: "Δεν μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενη. Απλά είναι καλό που μπόρεσα να αγωνιστώ. Δεν θέλω να πω τίποτα για τις αποδοκιμασίες. Δεν θυμάμαι από πότε έχω να κοιμηθώ καλά. Η περιπέτεια μου είναι μεγάλη. Αγωνίστηκα χωρίς να έχω κοιμηθεί καλά τον τελευταίο μήνα και εύχομαι να μην περάσει κανείς αθλητής, αυτό που πέρασα εγώ τις τρεις τελευταίες εβδομάδες".

Κόντρα και για τις βεντούζες

Σαν να μη έφτανε αυτό δημοσιεύματα και ρεπορτάζ από Μέσα της Ρωσίας πέρασαν στην αντεπίθεση με αφορμή τα σημάδια από βεντούζες στο σώμα του Φελπς και άλλων αθλητών των ΗΠΑ. Τι υποστηρίζουν τα ρεπορτάζ;

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν οι Ρώσοι ο συνδυασμός του μασάζ με τις βεντούζες προκαλεί στον οργανισμό ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με το "μελδόνιο", δηλαδή καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα ταχύτερη αποκατάσταση. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι Ρώσοι ουσιαστικά χρησιμοποιούν την περίπτωση του Φελπς για να περάσουν στην αντεπίθεση.

Πάντως, αξίζει να τονίσουμε ότι δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι οι βεντούζες μπορούν να επηρεάσουν τις επιδόσεις των αθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ