ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Γερμανοί επέλεξαν το Αμβούργο

Οι Γερμανοί επέλεξαν το Αμβούργο

Το Αμβούργο θα διεκδικήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Το μεγάλο γερμανικό λιμάνι επικράτησε του Βερολίνου. Ήδη η Βοστώνη και η Ρώμη έχουν μπει στη "μάχη".

Υπέρ της υποψηφιότητας του Αμβούργου για την ανάληψη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 κατέληξε η γερμανική ολυμπιακή επιτροπή.

Το Αμβούργο προτιμήθηκε αντί του Βερολίνου και θα καταθέσει την υποψηφιότητα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ήδη τη διοργάνωση διεκδικούν η Βοστώνη και η Ρώμη. Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν επίσημα οι υποψηφιότητες.

Η Γερμανία διεκδικεί το χρίσμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 2024 θα έχουν συμπληρωθεί 52 χρόνια από τους σπουδαίους, αλλά τραγικούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.

Το Αμβούργο θεωρείται η πόλη του αθλητισμού στη Γερμανία με την παρουσία τόσων ομάδων σε αρκετά αθλήματα. Έχει ήδη αρκετές εγκαταστάσεις έτοιμες, το μεγάλο λιμάνι θα φιλοξενήσει τα αθλήματα του νερού (πχ κωπηλασία), εξασφαλίζοντας πως οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων.

Η υποψηφιότητα του Βερολίνου δεν είχε την υποστήριξη των κατοίκων της πόλης. Μετά τη Βοστώνη και τη Ρώμη αναμένεται και η υποψηφιότητα του Παρισιού. Τον Σεπτέμβριο του 2017 θα ανακοινωθεί η νικήτρια στη Λίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ