ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελπίδες για μετάλλιο με Τσολακίδη

Ελπίδες για μετάλλιο με Τσολακίδη
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Τσολακίδης διεκδικεί μετάλλιο στο δίζυγο την Τρίτη (7/8) και ο Βύρων Κοκκαλάνης την 4η θέση στα RS:Χ. Διαβάστε αναλυτικά τις αυριανές ελληνικές συμμετοχές.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιακών ενδέχεται να αποκτήσει νέα μέλη την Τρίτη (7/8). Τέσσερις Έλληνες αθλητές αγωνίζονται στους τελικούς των αθλημάτων τους, ενώ υπάρχουν ελπίδες διάκρισης και σε άλλα αθλήματα.

Το γεγονός της ημέρας είναι η συμμετοχή του Βασίλη Τσολακίδη στον τελικό του δίζυγου (16.00) στη North Greewnwich Arena.

Ο 32χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών συμμετέχει για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα από τα φαβορί του τελικού, καθώς πρόκειται για τον "αργυρό" παγκόσμιο πρωταθλητή στο συγκεκριμένο όργανο. Στο Τόκιο είχε ισοβαθμήσει με τον Ζανγκ Τσενλόνγκ, έναν από τους δύο Κινέζους του τελικού.

Ο Τσολακίδης θα εκτελέσει έκτος το πρόγραμμα του, στοιχείο που αποτελεί αβαντάζ για τον αθλητή του Αλέκου Ιωακειμίδη.

Στο Γουέιμαουθ όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας ο Βύρων Κοκκαλάνης θα διεκδικήσει την τέταρτη θέση στο Medal Race (14.00) της κατηγορίας RS:Χ. Δυστυχώς δεν μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο. Τις δύο τελευταίες κούρσες τους στα 470 θα κάνουν (14.00) οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος.

Στον τελικό στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης (17.00) συμμετέχουν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Δέσποινα Σολωμού. Βρίσκονται στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης και θα είναι το πέμπτο ντουέτο που θα μπει στο νερό.

Στον πρώτο γύρο του κέιριν στην ποδηλασία πίστας συμμετέχει (12.00) ο Χρήστος Βολικάκης, σε ένα αγώνισμα που έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ελληνικές συμμετοχές στο στίβο. Η πολύπειρη Σάβα Λίκα αγωνίζεται (12.00) στο Β' Γκρουπ του προκριματικού του ακοντισμού. Φέτος δεν έχει ρίξει πολλά μέτρα, αλλά το όριο (62,00μ.) είναι μέσα στις δυνατότητες της.

Στην πρώτη προκριματική σειρά των 110μ. εμπόδια (12.10) αγωνίζεται ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ, Κώστας Δουβαλίδης και έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους εμποδιστές της σειράς του.

Στη δεύτερη σειρά των 200 μέτρων αγωνίζεται ο Λυκούργος Τσάκωνας. Ο νεαρός σπρίντερ έχει κάνει φέτος 20.52 δευτερόλεπτα και τρέχει στην ίδια σειρά με τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης, Κριστόφ Λεμέτρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ