ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Έλληνες επιστρέφουν στη Σαϊτάμα

Οι Έλληνες επιστρέφουν στη Σαϊτάμα
INTIME SPORTS

Οι Ιάπωνες προσπαθούν να κάνουν... οικονομία εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ανακυκλώνουν εγκαταστάσεις από το 1964.

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια προσπαθούν να σώσει η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. Οι Ιάπωνες εκμεταλλεύονται τις αποφάσεις τις εισηγήσεις του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τις οποίες υπερψήφισαν τα μέλη της ΔΟΕ.

Η οργανωτική επιτροπή λοιπόν αποφάσισε τη διεξαγωγή τριών αθλημάτων σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, από το να χτίσουν προσωρινά κτίσματα.

Έτσι λοιπόν, το μπάσκετ θα διεξαχθεί στη Super Arena της Σαϊτάμα, στο γήπεδο που η εθνική ομάδα μπάσκετ είχε νικήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Μουντομπάσκετ το 2006.

Τα τρία αθλήματα της ιππασίας (ιππικό τρίαθλο, ιππική δεξιοτεχνία και υπερπήδηση εμποδίων) θα διεξαχθούν στο Baji Park, μια εγκατάσταση που είχε χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964.

Τέλος, το κανόε-σλάλομ μεταφέρθηκε από το εκπληκτικό Kasai Rinkai Park όπου υπήρχαν αντιδράσεις από μέλη περιβαντολλογικών οργανώσεων σε σημείο εκτός του πάρκου.

Περίπου 17 από τις εγκαταστάσεις που υπήρχαν στον αρχικό φάκελο υποψηφιότητας θα παραμείνουν, ενώ άλλες δέκα θα αλλάξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ