ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο... στρατηγός άνεμος φταίει εν μέρει για την πράσινη πισίνα

Ο... στρατηγός άνεμος φταίει εν μέρει για την πράσινη πισίνα

Εξήγηση στο φαινόμενο με το πράσινο χρώμα στο καταδυτήριο του κολυμβητηρίου "Μαρία Λενκ" έδωσαν οι υπεύθυνοι στο Ρίο.

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους αθλητές και τους προπονητές όταν πήγαν στο καταδυτήριο του κολυμβητηρίου "Μαρία Λενκ".

Εκεί διαπίστωσαν πως το χρώμα της πισίνας είχε γίνει, από μπλε, πράσινο και αμέσως ενημέρωσαν τους υπεύθυνους υπό το φόβο να κινδυνεύσει η υγεία των αθλητών.

Μετά από έρευνες που διεξήχθησαν στο "Maria Lenk Aquatic Center" το μυστήριο λύθηκε. Η απότομη αλλαγή στις καιρικές συνθήκες έπαιξε σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα της πισίνας με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

"Εξαιτίας της ζέστης και του ανέμου, δημιουργήθηκαν συνθήκες για να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί και φύκια", αναφέρει επίσημη ενημέρωση και συνεχίζει:

"Έχουμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα και σύντομα το χρώμα αναμένεται να γίνει πάλι μπλε".

" Η υγεία των αθλητών δεν βρίσκεται σε απολύτως κανέναν κίνδυνο. Κάναμε πολλές δοκιμές και εγγυόμαστε ότι πληροί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις" δήλωσε ο διευθυντής του Ρίο 2016, Μάριο Αντράντα, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους αθλητές για το «δυσάρεστο» χρώμα του νερού. " Ζητούμε συγγνώμη. Είναι θέμα αλκαλικότητας. Παρεμβαίνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι ήδη από σήμερα τα πάντα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα. Επαναλαμβάνω όμως, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος" πρόσθεσε ο Αντράντα.

Βέβαια εκφράζονται και ανησυχίες για το κατά πόσο προλαβαίνουν οι υπεύθυνοι να διορθώσουν το πρόβλημα, ειδικότερα αν άργησαν να επέμβουν, οπότε μπορεί να γίνει ακόμα και αλλαγή νερού (ή μερική αλλαγή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ