ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σκόλα οδηγεί την Αργεντινή

Ο Σκόλα οδηγεί την Αργεντινή

Με τον Λουίς Σκόλα σε ρόλο... οδηγού, η Αργεντινή ζευγάρωσε τις νίκες της στο Ρίο, επικρατώντας της Κροατίας με 90-82. Κοντά στο τριπλ νταμπλ ο Ντάριο Σάριτς.

Τη δεύτερη νίκη της στο Ρίο σημείωσε η Αργεντινή, με την Κροατία να υποτάσσεται στην ανωτερότητα της "αλμπισελέστε" (90-82). Το ντέρμπι κράτησε για ένα ημίχρονο, αλλά μόλις οι ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, η Αργεντινή επέβαλε τον δικό της "νόμο", αποκτώντας διαφορά (+19) που αρκούσε για να της δώσει το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Κάτι που αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος αφού η "χρβάτσκα" δεν κατάφερε να αντιδράσει στην τελευταία περίοδο.

Με τον Λουίς Σκόλα (23π.) να ηγείται της προσπάθειας και τον Νίκολας Λαπροβίτολα (13π.) να αποτελεί τον άσο στο μανίκι του Σέρχιο Ερνάντες, η Αργεντινή διπλασίασε τις νίκες της (σ.σ.: είχε προηγηθεί αυτή απέναντι στη Νιγηρία) και διατηρήθηκε στην κορυφή του β' ομίλου, μαζί με τη Λιθουανία .

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όσο δηλαδή η Κροατία είχε τη διαύγεια και τις δυνάμεις για να είναι αποδοτική στις δύο πλευρές του παρκέ. Μόλις όμως οι παίκτες του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς άρχισαν να κουράζονται, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, με τον Μανού Τζινόμπιλι να "μιλά" στο πιο κρίσιμο σημείο. Πότε; Στα μισά της δ' περιόδου, όταν δηλαδή η "χρβάτσκα" επιχείρησε να κάνει την ανατροπή.

Λίγο πριν το τέλος έφτασε μάλιστα στο -4 (85-81 στα 30.8''), αλλά ένα φάουλ του Μάριο Χεζόνια κι οι τεχνικές ποινές που χρεώθηκαν οι Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς χάρισαν... τη νίκη στην Αργεντινή.

Κάπως έτσι, η "αλμπισελέστε" έφτασε στη δεύτερη νίκη της στο τουρνουά μπάσκετ του Ρίο, ούσα πλέον στην κορυφή του β' ομίλου μαζί με τη Λιθουανία.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 36-30, 63-44, 90-82.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σκόλα 23 (3 τρίπ., 9 ριμπ.), Τζινόμπιλι 13 (1), Καμπάσο 10 (1/9 τρίπ.), Λαπροβίτολα 13 (3), Ντελφίνο 7 (1), Ντέλια 2, Νοτσιόνι 11 (2), Ντεκ 4, Γκαρίνο 5 (1), Ακούνα 2.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπάμπιτς 8 (2), Στίπτσεβιτς, Σιμόν 8 (2), Χεζόνια 16 (4), Σάριτς 19 (10 ριμπ., 7 ασ.), Ούκιτς 2, Πλάνινιτς 7, Μπιλάν 4, Σάκιτς, Μπογκντάνοβιτς 18 (1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ