ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πίπεν της Dream Team του '92 ευχήθηκε το χρυσό στην Team USA

Ο Πίπεν της Dream Team του '92 ευχήθηκε το χρυσό στην Team USA

Ο Σκότι Πίπεν, μέλος της θρυλικής Dream Team του 1992 στην Βαρκελώνη, ευχήθηκε στην Team USA να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

O Σκότι Πίπεν, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Team USA, στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο μπάσκετ, η οποία θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Συγκεκριμένα, έγραψε: "Ας αρχίσουν οι αγώνες. Καλή τύχη στην @usabasketball που πηγαίνει για να κατακτήσει το χρυσό στο Ρίο".

O παλαίμαχος σμολ-φόργουορντ (στα 51 του πλέον), ο οποίος αποτέλεσε τον σπουδαίο συμπαραστάτη του κορυφαίου Μάικλ Τζόρνταν την δεκαετία του '90 στο ΝΒΑ, κατακτώντας μαζί έξι πρωταθλήματα με τους Σικάγο Μπουλς, έχει ζήσει την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων στο παρελθόν δύο φορές.

Ο Σκότι Πίπεν ήταν μέλος της πρώτης και θρυλικής Dream Team του 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης (της κατά πολλούς κορυφαίας ομάδας όλων των εποχών στο σπορ), την πρώτη φορά που επιτράπηκε σε επαγγελματικές Αμερικανούς παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ να λάβουν μέρος με την εθνική τους ομάδα στην διοργάνωση. Και έχοντας για συμπαίκτες τους Μάικλ Τζόρνταν, Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Καρλ Μαλόουν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Πάτρικ Γιούινγκ, Κλάιντ Ντρέξλερ, Τζον Στόκτον, Κρις Μάλιν και τον πιτσιρικά Κρίστιαν Λέτνερ, κατέκτησε με θριαμβευτικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στην ισπανική πόλη, γράφοντας ιστορία.

Έδωσε το "παρών" όμως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα (από εκεί είναι και η φωτογραφία που ανέβασε στο twitter), κατακτώντας και εκεί το χρυσό μετάλλιο. Το ρόστερ, βέβαια, είχε ανανεωθεί, έχοντας για συμπαίκτες τους νεαρότερους (και επίσης εξαιρετικούς) Σακίλ Ο'Νιλ, Πένι Χάρνταγουεϊ και Γκραντ Χιλ, συν τους σπουδαίους Χακίμ Ολάζουον, Ρέτζι Μίλερ και Γκάρι Πέιτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ