ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Mr Ferrari οδηγεί τη Ρώμη

Ο Mr Ferrari οδηγεί τη Ρώμη

Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari Λούκα Κορδέρο ντι Μοντετζέμολο είναι ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Οι Βρετανοί έφεραν τον Σεμπάστιαν Κόου και τώρα η Ρώμη "κατεβάζει" τον αρχηγό της ομάδας που όλοι υποστηρίζουν στην Ιταλία, τη Scuderia Ferrari, τον πρώην πρόεδρο Λούκα Κορδέρο ντι Μοντετζέμολο.

Στα 67 του χρόνια ο Μοντετζέμολο, πρώην επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ του 90, θα αναλάβει να κάνει αυτό που δεν έχουν καταφέρει τόσοι και τόσοι Ιταλοί, να φέρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξανά στη Ρώμη μετά το 1960.

" Δεν νομίζω πως είναι οποιοσδήποτε στην Ιταλία, όσο δημοφιλής είναι ο Λούκα στο εξωτερικό", είπε ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής (CONI), Tζιοβάνι Μάλαγκο κατά την ανακοίνωση του ονόματος του Μοντετζέμολο ως επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 από τη Ρώμη.

Ο Ιταλός παράγοντας πρόσθεσε πως " κανένα άλλο όνομα δεν λήφθηκε υπόψη μας". Η ανάθεση της δουλειάς στον νυν πρόεδρο της Alitalia ήταν ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά στην Ιταλία, αφού ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ματέο Ρέντσι είχε ήδη ανακοινώσει στο Νταβός στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ πως ο εκλεκτός είναι ο επί 23 χρόνια πρόεδρος της Ferrari.

O Λούκα Πανκάλι, πρόεδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής της Ιταλίας είναι ο αντιπρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης, επιλογή απόλυτα σωστή αφού η Ρώμη δεν διεκδικεί μόνο τους Ολυμπιακούς, αλλά και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες..

Από την Τετάρτη (11/2) με το επίσημο ταξίδι του Μοντετζέμολο στη Λωζάννη για μια επίσημη συνάντηση με τον Μπαχ, θα ξεκινήσει το αγαπημένο παιχνίδι του πρώην βοηθού του Έντσο Φεράρι, η επαφή με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η επίσημη δικαιολογία είναι πως ο Μοντετζέμολο θέλει να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, ο οποίος είχε προτείνει μια σειρά μέτρων ώστε να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες πιο... οικονομικοί.

Ας μη γελιόμαστε, η Βοστώνη, το Βερολίνο ή το Αμβούργο, πιθανότατα το Παρίσι που θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση το 2024 έχουν βρει απέναντι τους έναν ισχυρό αντίπαλο. Ο Μοντετζέμολο έχει μάθει να κερδίζει σε ό,τι κι αν κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ