ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο δήμαρχος Ρόδου προσκάλεσε τον Μάικλ Φελπς στο νησί

Ο δήμαρχος Ρόδου προσκάλεσε τον Μάικλ Φελπς στο νησί

Ο δήμαρχος Ρόδου έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Μάικλ Φελπς, προσκαλώντας τον παράλληλα να επισκεφθεί το νησί. Διαβάστε το λόγο της περίεργης αυτής κίνησης.

Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στον Μάικλ Φελπς, τον οποίο προσκάλεσε, επίσης, να επισκεφτεί το νησί. Η εξήγηση της παράδοξης αυτής κίνησης είναι απλή.

Ο Αμερικάνος κολυμβητής με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τελικό των 200μ. στη μικτή πισίνα, έφτασε τα 13 χρυσά μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα. Άλλα εννέα έχει στις σκυταλοδρομίες.

Μ' αυτόν τον τρόπο η "σφαίρα από τη Βαλτιμόρη" ξεπέρασε τις 12 πρωτιές που είχε πετύχει το 2ο αιώνα π.Χ ο Λεωνίδας ο Ρόδιος, σε τέσσερις Ολυμπιάδες (για τη συγκεκριμένη σύγκριση μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Το γεγονός αυτό τράβηξε την προσοχή των φίλων των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και του δημάρχου της Ρόδου, ο οποίος θεώρησε πρέπον να κινητοποιηθεί. Μένει να δούμε αν θα υπάρχει απάντηση από τον Μάικλ Φελπς.

Ο Χατζηδιάκος πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να προσκαλέσει στο νησί και την Άννα Κορακάκη, την οποία θέλει να τιμήσει στο πλαίσιο σκοπευτικών αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο τον Σεπτέμβρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ