ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αλ Φαρούκ Αμίνου σόκαρε τη Νιγηρία!

Ο Αλ Φαρούκ Αμίνου σόκαρε τη Νιγηρία!

Τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Αλ Φαρούκ Αμίνου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, επικαλούμενος τα "συνεχή και άλυτα οργανωτικά προβλήματα".

Στο "παρά πέντε" της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η Νιγηρία καλείται να ξεπεράσει ένα άνευ προηγουμένου σοκ. Αυτό της απώλειας του κορυφαίου παίκτη της, του Αλ Φαρούκ Αμίνου! Ο φόργουορντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς μπορεί να συμμετείχε στην προετοιμασία της Νιγηρίας, αλλά δεν θα βρεθεί στο Ρίο λόγω " των συνεχών και άλυτων οργανωτικών προβλημάτων από την Ομοσπονδία της Νιγηρίας".

Δεν παρέλειψε βέβαια να εξηγήσει πως " εύχομαι σε όλους τους παίκτες και τους προπονητές της Νιγηρίας καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω να συμμετάσχω στο μέλλον στις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας".

Από την άλλη βέβαια, η Ομοσπονδία της Νιγηρίας έσπευσε να διευκρινίσει πως το πρόβλημα ήταν η ασφάλισή του από το ΝΒΑ, στοιχείο που ούτως ή άλλως προκάλεσε την πρότερη αποχώρηση του Φέστους Εζέλι. Έτσι, ο Ίκε Ντιόγκου με τον Μάικλ Γκμπίνίγιε θα αναλάβουν χρέη... ηγετών για τη Νιγηρία που φιλοδοξεί να προκριθεί στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ του Ρίο.

Θυμίζουμε πως η Νιγηρία βρίσκεται στον Β' Όμιλο μαζί με την Ισπανία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Λιθουανία και την Κροατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ