ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντελ Πότρο - Μάρεϊ, στον τελικό του μονού ανδρών

Ντελ Πότρο - Μάρεϊ, στον τελικό του μονού ανδρών

Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και ο Άντι Μάρεϊ είναι οι δύο τενίστες που θα διεκδικήσουν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, αφού απέκλεισαν στον ημιτελικό τους Ραφαέλ Ναδάλ και Κέι Νισικόρι.

Πριν από ένα χρόνο ήταν... τελειωμένος. Μετά από τρία χειρουργεία και πόνους που δεν έλεγαν να υποχωρήσουν, ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο αντιλήφθηκε πως η καριέρα του είχε πάρει -για τα καλά- την κατιούσα. Δεν θα μπορούσε πλέον να διεκδικεί κάποιο από τα Grand Slam, να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του πλανήτη και να αποτελεί κομμάτι της αφρόκρεμας του τένις.

Στο Ρίο όμως, απέδειξε πως "ο παλιός είναι αλλιώς". Ή, αν προτιμάτε, ότι "είμαστε ακόμη ζωντανοί, στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα". Όπως και να έχει αυτό που κατάφερε στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει προηγούμενο. Ο Αργεντινός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά τένις, επικρατώντας στον ημιτελικό του Ραφαέλ Ναδάλ με 5-7, 6-4, 7-6 (6), πανηγυρίζοντας την τεράστια επιτυχία του με δάκρυα στα μάτια.

Ντελ Πότρο - Μάρεϊ, στον τελικό του μονού ανδρών

Έτσι ήταν πριν ένα χρόνο

Θα πρέπει παράλληλα να θυμίσουμε ότι στην πορεία για τον τελικό είχε νικήσει και το Νο1 του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, δείχνοντας από νωρίς τις... ορέξεις του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλέον έχει ένα τελευταίο εμπόδιο να ξεπεράσει, αυτό του Άντι Μάρεϊ, ο οποίος επιβλήθηκε στον άλλο ημιτελικό του Κέι Νισικόρι από την Ιαπωνία.

Ο Βρετανός, που θα έχει την ευκαιρία για να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στο μονό ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων προκρίθηκε στον τελικό του απλού μετά τη νίκη με 6-1, 6-4 επί του Κέι Νισικόρι. Παρεμπιπτόντως, ο Άντι Μάρεϊ έχει στο βιογραφικό του δύο ολυμπιακά μετάλλια, αφού εκτός από το απλό ανδρών στο Λονδίνο ήταν "ασημένιος" στο διπλό μικτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ