ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεϊμάρ: "Τώρα ας το βουλώσουν οι επικριτές μου"

Νεϊμάρ: "Τώρα ας το βουλώσουν οι επικριτές μου"

Ο Νεϊμάρ έστειλε ηχηρό μήνυμα στους αμφισβητίες του μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου με την Βραζιλία ενώ ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη "Σελεσάο".

Η κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούσε απωθημένο για τους Βραζιλιάνους καθώς ήταν ο μοναδικός τίτλος που έλειπε από τη συλλογή τους, όμως εδώ και λίγες ώρες δεν ζουν με αυτό το μαράζι. Η "Σελεσάο" κατέκτησε την κορυφή στους Αγώνες του Ρίο νικώντας στον τελικό του "Μαρακανά" την Γερμανία και μεγάλος πρωταγωνιστής για τους αμφιτρύωνες της διοργάνωσης δεν ήταν άλλος από το μεγάλο τους αστέρι, τον Νεϊμάρ.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ στον τελικό με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 26' ενώ στα πέναλτι ευστόχησε στο τελευταίο (ο Γουέβερτον είχε αποκρούσει προηγουμένως το πέναλτι του Πέτερσεν που είχε αναλάβει το 5ο χτύπημα για τους Γερμανούς) και χάρισε τον πολυπόθητο ολυμπιακό τίτλο στην πατρίδα του.

"Είναι ένα από τα ομορφότερα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Τώρα αυτοί που μου ασκούν κριτική θα πρέπει να το βουλώσουν. Μας έκαναν κριτική αλλά απαντήσαμε με ποδόσφαιρο.

Νεϊμάρ: "Τώρα ας το βουλώσουν οι επικριτές μου"

Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Έχω εκπληρώσει το όνειρό μου και το γεγονός ότι το εκπλήρωσα μέσα στην χώρα μου είναι κάτι που με κάνει υπερήφανο", δήλωσε ο Νεϊμάρ αμέσως μετά την απονομή, κάνοντας ταυτόχρονα και μία αποκάλυψη: "Έχω μιλήσει με την οικογένειά μου και έχω αποφασίσει. Από σήμερα δεν θέλω πια να είμαι αρχηγός της Βραζιλίας".

Εν τω μεταξύ, το εγκώμιο του Νεϊμάρ έπλεξε ο έτερος πρωταγωνιστής του τελικού, Γουέβερτον, ο οποίος απέκρουσε το πέμπτο κατά σειρά πέναλτι των Γερμανών στη "ρωσική ρουλέτα": "Ο Θεός με ευλόγησε. Το χρυσό είναι δικό μας αλλά ανήκει στον Θεό.

Είπα στον Νεϊμάρ ότι ο Θεός του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία. Ο Θεός αγαπάει τον Νεϊμάρ όπως αγαπάει όλη αυτή την ομάδα της Βραζιλίας".

Ο Νεϊμάρ χαρίζει το τρόπαιο στην Βραζιλία ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι:

Βραζιλία - Γερμανία 1-1 (5-4 στα πέναλτι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ