ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

NBC: "Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σλάβος"

NBC: "Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Σλάβος"

Σε γκάφα μεγατόνων υπέπεσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης, αναφέροντας την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" και μετατρέποντας τον Μέγα Αλέξανδρο στον πιο γνωστό πρόγονο του σλαβικού έθνους!

Τι κι αν πρόκειται για ένα εκ των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου; Το NBC υπέπεσε σε γκάφα μεγατόνων στη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλάζοντας ριζικά την ιστορία.

Τα λάθη ήταν πολλά, σημαντικά και έγιναν επανειλημμένα, παρά το γεγονός πως μεταξύ των σχολιαστών ήταν κι ο ομογενής, Μπομπ Κόστας. Η αρχή έγινε με το γεγονός πως η ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ως "Μακεδονία" κατά την είσοδό της στο Μαρακανά, πηγαίνοντας κόντρα στην επίσημη ονομασία που έχει δόση η ΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία η χώρα πρέπει να αναφέρεται ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Το λάθος δεν διορθώθηκε σε κανένα σημείο της περιγραφής, με τους σχολιαστές να πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, επισημαίνοντας πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι το μεγαλύτερο ιστορικό πρόσωπο που ανέδειξε η χώρα. Μάλιστα στην περιγραφή τονίζεται πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι κομμάτι του σλαβικού έθνους, για να αναφέρουν λίγο αργότερα τα μεγάλα κατορθώματά του, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στην ιστορία.

Ο σχολιαστής όμως συνεχίζει... και τονίζει πως ο Μέγας Αλέξανδρος έλαβε μέρος στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπώντας το σλαβικό έθνος!

Φυσικά δεν έγινε καμία αναφορά στην Ελλάδα, με τις αναφορές για τη "Μακεδονία" να συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης. Όπως ήταν λογικό, οι ομογενείς που παρακολουθούσαν τη μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων "ξέσπασαν" στα social media, κάνοντας λόγο για παραγραφή της ιστορίας και ανιστόρητους σχολιαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ