ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ναι" σε διαδηλώσεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

"Ναι" σε διαδηλώσεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Ένας δικαστής στο Ρίο ντε Τζανέιρο ανέστειλε την απαγόρευση διαδηλώσεων πολιτικού χαρακτήρα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, απαγορεύοντας την καταστολή τους από την αστυνομία και την εκδίωξη των διαδηλωτών.

Διαδηλώσεις και με το νόμο μπορούν να κάνουν όσοι είναι αντίθετοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες αρκεί αυτές να έχουν ειρηνικό χαρακτήρα. Αυτό αποφάσισε ένας δικαστή στο Ρίο ντε Τζανέριο.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης της κυβέρνησης, της πολιτείας του Ρίο και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων να απαγορεύσει στους θεατές να επιδεικνύουν πανό ή να φορούν φανέλες με πολιτικές εκφράσεις στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων που διεξάγονται τα διάφορα αγωνίσματα, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση έρχεται σε αντίθεση με τη συνταγματική αρχή της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο δικαστής Ζοάο Αουγκούστο Καρνέιρο Αραούζο έδωσε δίκιο στην Εισαγγελία, υποστηρίζοντας ότι ο εγκεκριμένος νόμος «δεν απαγορεύει τις ειρηνικές διαδηλώσεις με χρήση πανό ή T-shirts στις επίσημες τοποθεσίες των Αγώνων».

Στις δύο τελευταίες ημέρες είχαν εμφανιστεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης βίντεο, που έδειχναν αστυνομικούς οι οποίοι τραβούσαν κάποιους θεατές που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης του υπηρεσιακού Προέδρου Μικέλ Τέμερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ