ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπολτ: "Τι άλλο να κάνω για να αποδείξω ότι είμαι ο μεγαλύτερος αθλητής;"

Μπολτ: "Τι άλλο να κάνω για να αποδείξω ότι είμαι ο μεγαλύτερος αθλητής;"

Ο Γιουσέιν Μπολτ είπε μετά το 8ο χρυσό του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ότι δεν έχει να αποδείξει κάτι σε κανέναν και πως προσπαθεί να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του αθλητισμού.

Μία ακόμη νίκη στα 4χ100μ απομένει ακόμη στον Μπολτ για να γράψει τη δική του μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό μετά την επικράτησή του κατά την 7η ημέρα και στα 200μ (19.78).

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, που γνώρισε για μία ακόμη φορά την αποθέωση από τους θεατές, έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί τη νέα χρονιά, αν πιάσει το στόχο του με τρεις νίκες σε 100μ, 200μ, 4χ100μ σε ισάριθμες Ολυμπιάδες, αφού μάλλον δεν έχει κίνητρο για να συνεχίσει.

"Δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτε άλλο. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να αποδείξω στον κόσμο ότι είμαι ο μεγαλύτερος αθλητής;", δήλωσε ο Μπολτ στους δημοσιογράφους που την Κυριακή κλείνει τα 30 χρόνια του και πρόσθεσε:

"Προσπαθώ να γίνω ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του αθλητισμού. Να είμαι μεταξύ του Αλί και του Πελέ. Ελπίζω να πετύχω το στόχο μου όταν θα έχουν ολοκληρωθεί αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

Σπουδαία επιτυχία είχαμε και για τον Καναδό, Αντρέ ντε Γκρας, στα 200μ που κατετάγη δεύτερος με 20.02 και ο οποίος είχε πάρει ένα ακόμη μετάλλιο (χάλκινο) στα 100μ. Η δικαίωση των προσπαθειών του ήρθε και για έναν μεγάλο Ευρωπαίο σπριντερ, τον Γάλλο, Κριστόφ Λεμέτρ, που κατετάγη 3ος με 20.12, παίρνοντας τη νίκη στο φώτο-φίνις από τον Βρετανό, Άνταμ Τζέμιλι, που έκανε τον ίδιο χρόνο.

Πάντως, χρόνια είχαμε να δούμε 4 συνολικά Ευρωπαίους αθλητές σε τελικό 200μ, αφού εκτός των Λεμέτρ και Τζέμιλι, έτρεξαν ο Ολλανδός, Τσουράντι Μαρτίνα (5ος με 20.13) και ο Τούρκος -Αζέρος στην καταγωγή- Ραμίλ Γκουλίεφ (8ος με 20.43).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ