ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπολτ: "Είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες"

Μπολτ: "Είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες"
Μπολτ

Το κορυφαίο αστέρι του παγκόσμιου στίβου, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ, δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο θα είναι οι τελευταίοι της καριέρας του.

«Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες μου. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά θα είναι οι τελευταίοι, είμαι σίγουρος. Το σκέφτηκα πολύ καιρό και νομίζω ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα» δήλωσε ο 29χρονος Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ, που έχει κερδίσει έξι χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012.

«Όταν κάποιος είναι παιδί, πάντα ονειρεύεται με γεγονότα όπως αυτό. Μου αρέσει να ανταγωνίζομαι, είναι το μόνο πράγμα που με νοιάζει και προετοιμάζομαι κάθε μέρα γι αυτό. Είναι αυτό που μου αρέσει και απολαμβάνω τη νίκη» πρόσθεσε ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρων.

«Μου αρέσει να διασκεδάζω, είναι αυτό που κάνω. Είναι μέρος της προσωπικότητάς μου και νομίζω ότι είναι ο λόγος που οι άνθρωποι μ 'αγαπάνε τόσο πολύ» είπε ο σπρίντερ και κατέληξε: «Θέλω να ρίξω το χρόνο στα 200 μ. κάτω από τα 19 δευτερόλεπτα. Είναι πολύ δύσκολο, έχασα τρεις εβδομάδες προπονήσεων, αλλά είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου».

Ο Μπολτ έχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 19,19 δευτερόλεπτα, από το Βερολίνο το 2009. Θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής 14 (100 μέτρα), την Πέμπτη 18 (200 μέτρα) και την Παρασκευή 19 (4x100 μ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ