ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπέιζμπολ και σόφτμπολ για το 2020

Μπέιζμπολ και σόφτμπολ για το 2020

Μια θέση στο Ολυμπιακό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο ζητούν το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ. Η παγκόσμια ομοσπονδία (WBSC) στηρίζεται στην παράδοση της Ιαπωνίας στα δύο συγκεκριμένα αθλήματα.

Με τους νέους κανόνες ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ο Γερμανός Τόμας Μπαχ άνοιξε την πόρτα της ένταξης και άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων από το 2020. Η επιλογή βρίσκεται και στη διακριτική ευχέρια της οικοδέσποινας.

Έτσι η παγκόσμια ομοσπονδία μπέιζμπολ και σόφτμπολ (WBSC) παρουσίασε την πρόταση της για την επανένταξη του μπέιζμπολ και σόφτμπολ στο Τόκυο σε πέντε χρόνια. Η οικοδέσποινα Ιαπωνία έχει μεγάλη παράδοση στα δύο αθλήματα, έχοντας κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις Ολυμπιακές διοργανώσεις από το 1992 μέχρι το 2008.

Η ανακοίνωση για τα αθλήματα που θα συμπεριληφθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα αναμένεται να γίνει στις 22 Ιουνίου. Το μπόουλινγκ, το καράτε, το μπιλιάρδο και το σκουός είναι επίσης υποψήφια αθλήματα για το 2020.

Το σόφτμπολ και το μπέιζμπολ τέθηκαν εκτός Ολυμπακού προγράμματος μετά το 2008. Το 2013 διεκδίκησαν την επανένταξη τους για το Λονδίνο το 2016 και το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2020, ωστόσο υπερψηφίστηκε η παραμονή της πάλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ