ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαχ: "Μηδενική ανοχή στη διαφθορά"

Μπαχ: "Μηδενική ανοχή στη διαφθορά"

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, μίλησε για τα δημοσιεύματα που θέλουν τις γαλλικές Αρχές να ερευνούν τον τρόπο ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από το Ρίο και το Τόκιο.

Μετά τις αποκαλύψεις του "Guardian" σχετικά με τις έρευνες των γαλλικών Αρχών για πιθανό σκάνδαλο για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και του Τόκιο, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσωπο κλειδί και στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο πρώην πρόεδρος της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και ο γιος του, Πάπα Μασάτα Ντιάκ.

"Η Δ.Ο.Ε. έχει κάνει τα περισσότερα από κάθε οργανισμό για να αντιμετωπίσει το θέμα της διαφθοράς. Έχουμε όλους τους κανόνες και τα όργανα για να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά με μηδενική ανοχή.

Δεν περιμένουμε πληροφόρηση από εξωτερικούς παράγοντες. Προσπαθούμε να έχουμε εσωτερική πληροφόρηση για όλες τις πιθανές υποθέσεις το συντομότερο δυνατό δείχνοντας μηδενική ανοχή. Σε αυτή την περίπτωση όταν έφτασαν στα αφτιά μας οι πρώτες φήμες ζητήσαμε από τις γαλλικές Αρχές να μας δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες και μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη" ήταν το σχόλιο που έκανε.

Φυσικά, αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα που απασχολεί τον Τόμας Μπαχ αφού λίγους μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα. Η οικονομική κατάσταση στη Βραζιλία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μία από σημαντικότερες προεκτάσεις του μετρό, αυτή που θα ενώνει το προάστιο του Μπάρα ντε Τιζούκα με το κέντρο της πόλη του Ρίο, δύσκολα θα είναι έτοιμη μέχρι την έναρξη των αγώνων.

Την ίδια ώρα παραμένουν άλυτα τα θέματα με την μόλυνση των υδάτων αλλά και με τον θανατηφόρο ιό Ζίκα. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μειωμένη ζήτηση των εισιτηρίων από τους Βραζιλιάνους έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη Δ.Ο.Ε. "Το Ολυμπιακό Κίνημα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των Βραζιλιάνων και να αντιμετωπίσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση με έναν εξαιρετικό τρόπο" ήταν το σχόλιο που έκανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ