ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαμπάς και γιος Σαμπόνις σαν τουρίστες στο Ρίο

Ο Αρβίντας Σαμπόνις μαζί με τον γιο του, Ντομάντας, επισκέφτηκαν το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο, κάνοντας τουρισμό στην Βραζιλία, λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor στα πορτογαλικά) είναι ένα ψηλό άγαλμα το οποίο εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο (Corcovado), πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, στο εθνικό πάρκο του Δάσους Τιζούκα (Tijuca).

Στέκεται με απλωμένα τα χέρια σαν να καλωσορίζει τον κόσμο, σε ύψος 710 μέτρων. Έχει ύψος 32 μέτρα, ζυγίζει 1.000 τόνους και μάλιστα είναι εγκατεστημένο με τρόπο ώστε να ατενίζει την πόλη του Ρίο. Το άγαλμα θεμελιώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931.

Η αποστολής της Λιθουανίας βρίσκεται ήδη στο Ρίο και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, ο θρυλικός )και παλαίμαχος μπασκετμπολίστας) Αρβίντας Σαμπόνις, μαζί με τον γιο του Ντομάντας, βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον άγαλμα του Χριστού, κάνοντας τους τουρίστες.

Ο 20χρονος φόργουορντ/σέντερ (2.11), Ντομάντας Σαμπόνις, έγινε Draft φέτος, στο νούμερο "11", από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και θα συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ. Θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, με την Λιθουανία να έχει στον όμιλο της ομάδες όπως την Αργεντινή, την Ισπανία, την Βραζιλία, την Κροατία και την Νιγηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ