ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέλος της ΔΟΕ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

International Olympic Committee member Alex Gilady of Israel, right, and Yoshiro Mori, president of the Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games, smile together during a IOC-Tokyo 2020 1st Project Review session in Tokyo Thursday, April 3, 2014. (AP Photo/Koji Sasahara)
International Olympic Committee member Alex Gilady of Israel, right, and Yoshiro Mori, president of the Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games, smile together during a IOC-Tokyo 2020 1st Project Review session in Tokyo Thursday, April 3, 2014. (AP Photo/Koji Sasahara) AP

Το μέλος της ΔΟΕ και ισχυρός άνθρωπος των Media, Άλεξ Γκιλάντι, κατηγορείται για σεξουαλίκη παρενόχληση από μία δημοσιογράφο.

Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα της ΔΟΕ και η Επιτροπή Ηθικής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναμένεται να έχει μπόλικη δουλειά το προσεχές διάστημα. Σαν να μην της έφταναν οι δωροδοκίες και τα σκάνδαλα για χρηματισμό τώρα ένα μέλος της κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Πρόκειται για τον Άλεξ Γκιλάντι (δεξιά στη φωτογραφία) ο οποίος κατηγορείται από μία δημοσιογράφο για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ ακόμα μία έκανε γνωστή ανήθικη πρόταση που της έκανε ο κατηγορούμενος στο παρελθόν.

Ο 74χρονος Ισραηλινός, πέρα από μέλος της ΔΟΕ, είναι και ισχυρός άνδρας των ΜΜΕ όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο αφού στο παρελθόν ήταν αντιπρόεδρος στο NBC Sports. Οι δύο γυναίκες που προχώρησαν στην καταγγελία είναι δημοσιογράφοι με τη μία εξ αυτών να το κάνει μέσα από άρθρο της στην εφημερίδα που δουλεύει.

Πρόκειται για τη Νέρι Λίβνε η οποία αποκάλυψε ότι το 1999 η γραμματέας του Γκιλάντι της είπες ότι ο ισχυρός άνδρας των ΜΜΕ έχει μία πρόταση για εκείνη. Στη συνέχεια την πήγε σπίτι του όπου ο Γκιλάντι προχώρησε σε μία άσεμνη χειρονομία. Την ίδια ώρα μία άλλη δημοσιογράφος, η Οσράτ Κοτλέρ αποκάλυψε ότι και εκείνη είχε δεχτεί ανήθικη πρόταση από τον Γκιλάντι.

Ο Ισραηλινός τα διαψεύδει όλα ωστόσο ζήτησε συγγνώμη εάν κάποια συμπεριφορά του επέτρεψε στο να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Photo credits: AP Photo/Koji Sasahara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ