ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με αρχηγό στο Ρίο τον Κούβελο

Με αρχηγό στο Ρίο τον Κούβελο

H Oλομέλεια της ΕΟΕ αποφάσισε να επιλέξει ομόφωνα για αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες "Ρίο 2016", τον Ισίδωρο Κούβελο. Τι δήλωσε ο ίδιος

H Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή της να επιλέξει ομόφωνα για αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες "Ρίο 2016", τον Ισίδωρο Κούβελο.

Αναλυτικά:

H Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή της να επιλέξει ομόφωνα για Αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες "Ρίο 2016", τον Ισίδωρο Κούβελο. Είναι η τρίτη φορά που το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ και Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα είναι αρχηγός αποστολής για την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχαν προηγηθεί οι διοργανώσεις του 2008 στο Πεκίνο και του 2012 στο Λονδίνο.

Για την επιλογή του για τη θέση του Αρχηγού, ο Ισίδωρος Κούβελος δήλωσε: "Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να είμαι για τρίτη συνεχόμενη φορά Αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέρφους μου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την εμπιστοσύνη τους και να τονίσω ότι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την πιο άξια εκπροσώπηση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Στόχος της ελληνικής αποστολής, είναι να τιμήσει τη χώρα με τη συμπεριφορά και τη στάση όλων των μελών της ομάδας και να αποδειχθούμε άξιοι συνεχιστές της Ολυμπιακής και αθλητικής κληρονομιάς των προγόνων μας."

Επίσης, η Ολομέλεια της ΕΟΕ αποφάσισε να συνεχιστεί η εκχώρηση των εγκαταστάσεων της Αρχαίας Ολυμπίας, μέχρι το 2020, στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ