ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με Μορόζοφ και Λόμπιντσεφ η Ρωσία στους Ολυμπιακούς

Με Μορόζοφ και Λόμπιντσεφ η Ρωσία στους Ολυμπιακούς

H FINA άναψε το "πράσινο φως" στους Ρώσους κολυμβητές, Βλαντιμίρ Μορόζοφ και Νικίτα Λόμπιντσεφ, να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

H FINA άναψε το "πράσινο φως" στους Ρώσους κολυμβητές, Βλαντιμίρ Μορόζοφ και Νικίτα Λόμπιντσεφ, να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αν και την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει τον αποκλεισμό τους, επειδή κατονομάζονται στην έκθεση ΜακΛάρεν για το συστηματικό ντόπινγκ στο ρωσικό αθλητισμό.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στα ρωσικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των δύο αθλητών, χωρίς μέχρι τώρα η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου να επιβεβαιώνει την είδηση. Μορόζοφ και Λόμπιντσεφ έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης κατά του αποκλεισμού τους, ούτε από το CAS όμως έχει εκδοθεί κάποια απόφαση.

Ο δικηγόρος των δύο αθλητών, Αρτιόμ Πάτεφ, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι η FINA έδωσε την άδεια στους δύο κολυμβητές να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά σε πιθανή απόφαση του CAS. Την είδηση επιβεβαίωσε, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax, και ο ατζέντης του Λόμπιντσεφ, Αντρέι Μίτκοφ.

Αν η είδηση αληθεύει, η Ρωσία ισχυροποιεί σημαντικά τις πιθανότητές της για ένα μετάλλιο στα 4Χ100μ. ελεύθερο, αφού οι δύο αθλητές ήταν μέλη της ομάδας που κατέκτησε τη δεύτερη θέση πέρυσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Μορόζοφ αναμένεται να είναι μεταξύ των διεκδικητών των μεταλλίων στα 50μ. ελεύθερο.

Από τους επτά Ρώσους κολυμβητές τους οποίους η FINA απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς του Ρίο, στο CAS έχει προσφύγει και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του προσθίου, Γιούλια Εφίμοβα. Η δική της περίπτωση, πάντως, είναι διαφορετική, καθώς έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν για χρήση απαγορευμένων ουσιών και η ΔΟΕ έχει αποφασίσει να αποκλείσει από τους Αγώνες όλους τους υπότροπους Ρώσους αθλητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ