ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με μαντίλα και παντελόνι οι Αιγύπτιες στο beach volleyball

Με μαντίλα και παντελόνι οι Αιγύπτιες στο beach volleyball

Το αιγυπτιακό δίδυμο των Ντόαα και Νάντα έγινε το πρώτο της αφρικανικής χώρας που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το beach volleyball με την ενδυμασία - για θρησκευτικούς λόγους - να "κλέβει" την παράσταση.

Beach volleyball χωρίς μπικίνι; Οι Αιγύπτιες, Ντόαα Ελγκομπάσι και Νάντα Μεαβάντ, αγωνίστηκαν στην Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο για το άθλημα του beach volleyball στους Ολυμπιακούς Αγώνες με μαντίλα και παντελόνι.

Μπορεί να γνώρισαν την ήττα από τις Γερμανίδες, Λούντβιχ και Βάλκενχορστ, αλλά έγιναν το πρώτο θηλυκού γένους αιγυπτιακό δίδυμο που συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με μαντίλα και παντελόνι οι Αιγύπτιες στο beach volleyball

Η "βαριά" για τα δεδομένα του αθλήματος ενδυμασία, έχει τις ρίζες της στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των αθλητριών. Δεν είναι εύκολο να είσαι γυναίκα και αθλήτρια. Εξάλλου από την 123μελή αποστολή της Αιγύπτου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόνον 37 είναι γυναίκες.

Και οι δύο φορούσαν ρούχα που κάλυπταν όλο το σώμα, η Ντόαα Ελγκομπάσι επιπλέον και μαντίλα. Αμφότερες μουσουλμάνες. Όπως εξηγεί η Νάντα Μεαβάντ, η απόφαση της παρτενέρ της, επηρέασε και την ίδια:

"Αλήθεια, είμαστε υποχρεωμένες να χρησιμοποιήσουμε την ίδια ενδυμασία. Γι' αυτό φοράω παντελόνι. Θα μπορούσα να φορέσω μπικίνι. Αλλά, έτσι είναι οι κανονισμοί"

Με μαντίλα και παντελόνι οι Αιγύπτιες στο beach volleyball

Το μέλος του τεχνικού επιτελείου και της ομοσπονδίας της αφρικανικής χώρας, Χοβίντα Μόντι, με δηλώσεις του στο "Globoesporte", ξεκαθάρισε πως η επιλογή της ενδυμασίας εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στις αθλήτριες:

"H Αίγυπτος είναι μια ελεύθερη χώρα. Στην Αφρική είναι σύνηθες να βλέπεις αθλήτριες με παντελόνι και μαντίλα. Στο Καμερούν, στη Νιγηρία. Υπάρχουν και πειράγματα, μερικοί λένε ότι οι χριστιανοί ορθόδοξοι στη χώρα είναι περισσότερο θρησκόληπτοι από τους μουσουλμάνους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ