ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λύση για τους πρόσφυγες αθλητές από την ΔΟΕ

NANJING, CHINA - AUGUST 28: International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach waves the Olympic flag during the Closing Ceremony of Nanjing 2014 Summer Youth Olympic Games at the Nanjing Olympic Sports Centre on August 28, 2014 in Nanjing, China.  (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)
NANJING, CHINA - AUGUST 28: International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach waves the Olympic flag during the Closing Ceremony of Nanjing 2014 Summer Youth Olympic Games at the Nanjing Olympic Sports Centre on August 28, 2014 in Nanjing, China. (Photo by Lintao Zhang/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Δ.Ο.Ε. αποφάσισε ώστε οι πρόσφυγες αθλητές που θα πιάσουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να μπορέσουν να αγωνιστούν κάτω από την Ολυμπιακή σημαία.

Τόσο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη χώρα μας όσο και όλο το προηγούμενο διάστημα ο Τόμας Μπαχ έχει δείξει την ευαισθησία του στο θέμα των προσφύγων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο διέθεσε το ποσό των 2.000.000 δολαρίων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, ενώ στην Αθήνα επισκέφτηκε το κέντρο προσφύγων στον Ελαιώνα.

Στην συνεδρίαση της Δ.Ο.Ε. ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την ατζέντα της ήταν το προσφυγικό και πως θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρόσφυγες αθλητές.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει μαζέψει στοιχεία για όλους τους πρόσφυγες αθλητές οι οποίοι θα μπορούσαν να πιάσουν τα όρια συμμετοχής στους αγώνες του Ρίο. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 43 που να πληρούν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και έχει αποφασιστεί να τους δοθούν όλες οι απαραίτητες βοήθειες ώστε να κάνουν κανονικά την προετοιμασία τους.

"Σίγουρα μας έχει αγγίξει όλους το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης. Εμείς από την πλευρά μας θα αναγνωρίσουμε όλους τους πρόσφυγες αθλητές οι οποίοι μπορούν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 43 περιπτώσεις αθλητών οι οποίοι θα βοηθηθούν από το πρόγραμμα Ολυμπιακής αλληλεγγύης και θα παρελάσουν κάτω από την Ολυμπιακή σημαία" είπε μεταξύ άλλων ο Τόμας Μπαχ αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα.

Εκείνο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι ο αριθμός των αθλητών που θα συμμετάσχει με αυτόν τον τρόπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι μπορούν να φτάσουν και τους δέκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ