ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λακόστ: "Πρέπει να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια για όλες τις χώρες"

Λακόστ: "Πρέπει να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια για όλες τις χώρες"

Το μέρος των Ρώσων κωπηλατών πήρε ο πρόεδρος του ιατρικού επιτελείου της Ομοσπονδίας της Κωπηλασίας της Γαλλίας, Αλέν Λακόστ, κάνοντας λόγο για αδικία, ενώ προχώρησε και σε αποκαλύψεις.

Η φωνή της λογικής ακούστηκε και από κάποιον επίσημο για όσα συμβαίνουν με τα μέτρα που έχουν παρθεί κατά των Ρώσων αθλητών και τα... προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο πρόεδρος του ιατρικού επιτελείου της Ομοσπονδίας της Κωπηλασίας της Γαλλίας, Αλέν Λακόστ, τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα κάνοντας λόγο για αδικία των Ρώσων.

"Πρέπει αυτά τα κριτήρια να υπάρχουν για όλους τους αθλητές από όλες της χώρες" υποστήριξε αρχικά μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Στη συνέχεια τόνισε: "Όταν σκέφτομαι ότι αυτό το ζητά η USADA θέλω να τους θυμίσω ότι οι Τζάστιν Γκάτλιν, Λανς Άρμστρονγκ, Μάριον Τζόονς και Τάιλερ Χάμιλτον ήταν οι πρώτοι οι οποίοι κατηγορήθηκαν για μετάγγιση αίματος και ήταν Αμερικανοί. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά, αλλά είναι απαράδεκτο να γίνεται όλο αυτό δέκα ημέρες πριν τους Αγώνες. Άλλοι κωπηλάτες δεν έχουν ελεγχθεί τόσες φορές όσο οι Ρώσοι".

Μετέπειτα αναφέρθηκε στον αποκλεισμό 19 Ρώσων κωπηλατών για τους οποίους δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία προχωρώντας σε αποκαλύψεις. "Το 2013 μετά από αίτημα της WADA υπογράψαμε με την Ομοσπονδία της Ρωσίας ένα συμφωνητικό για την ανταλλαγή πληροφοριών και να τους βοηθήσουμε να εξασκηθούν με τα δείγματα. Η WADA ήταν εκείνη η οποία εγγυήθηκε για την ασφάλεια του συστήματος. Τώρα, μας λένε ότι αυτά τα αποτελέσματα αποσύρθηκαν την ώρα που ποτέ δεν έλαβα από τη WADA κάποιο έγγραφο το οποίο να μου ζητά να προσέξω τα αποτελέσματα του εργαστηρίου της Μόσχας"

Στο τέλος των δηλώσεων του ο κ. Λακοστ δήλωσε: "Είναι καταστροφικό. Όλοι οι αθλητές δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση και άλλοι κωπηλάτες δεν ελέγχονται όπως οι Ρώσοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ