ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξύλο, προσαγωγές και δακρυγόνα πριν την τελετή έναρξης στο Ρίο

Ξύλο, προσαγωγές και δακρυγόνα πριν την τελετή έναρξης στο Ρίο

Τα προβλήματα δεν λένε να αφήσουν τους διοργανωτές στο Ρίο αφού συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία εκτυλίχθηκαν σε πορείες διαμαρτυρίας.

Μπορεί σε λίγη ώρα να ξεκινά η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, ωστόσο τα προβλήματα φαίνεται ότι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για τους διοργανωτές. Νέος κύκλος διαδηλώσεων πολλές εκ των οποίων σκόπευαν να φτάσουν μέχρι το Μαρακανά ήταν προγραμματισμένες για το απόγευμα της Παρασκευής (5/8).

Όπως ήταν αναμενόμενο η αστυνομία, αλλά και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη για να επιβάλει την τάξη δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων το στάδιο με αποτέλεσμα να έχουμε συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι αστυνομικές Αρχές χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, ενώ δεν έλειψαν και οι οδομαχίες. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τους.

Οι διαδηλωτές που βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους έκαιγαν σημαίες της Βραζιλίας και των Ολυμπιακών Αγώνων και φώναζαν συνθήματα κατά της διοργάνωσης και της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ