ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοζομπόλη: "Περιμένω διακρίσεις στο Ρίο"

Κοζομπόλη: "Περιμένω διακρίσεις στο Ρίο"

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πρωινό στις 8» με τον Αντώνη Κυρίκο. Αναλυτικά οι δηλώσεις της.

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη γιορτή στον πλανήτη. Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα στη Βραζιλία. Λέγονται και ακούγονται πολλά, περισσότερα από ότι ίσως ισχύουν. Το θέμα είναι ότι οι αθλητές προετοιμάζονται αρκετά χρόνια για αυτό το γεγονός, από την εποχή που τους μπήκε το μικρόβιο του πρωταθλητισμού", είπε αρχικά στον Sport24 Radio 103,3 και συνέχισε:

"Ας μην τους καταστρέφουμε, λοιπόν, το όνειρό τους, αναφερόμενοι συνεχώς στα προβλήματα. Άλλωστε, όλοι κάτω από τις ίδιες συνθήκες θα αγωνιστούν. Και στην Αθήνα ακούγονταν διάφορα, αλλά εν τέλει οι Αγώνες ήταν καλοί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη δράση και ιδιαίτερα στους Έλληνες αθλητές από τους οποίους περιμένω πολλές διακρίσεις. Περιμένω τουλάχιστον τρία μετάλλια και επειδή είμαι αισιόδοξη θα πω γύρω στα πέντε με έξι. Σίγουρα περιμένω περισσότερες διακρίσεις σε σχέση με το Λονδίνο".

Για την κατάσταση στο Ρίο της Βραζιλίας:« Ας μην τους καταστρέφουμε, λοιπόν, το όνειρό τους, αναφερόμενοι συνεχώς στα προβλήματα. Άλλωστε, όλοι κάτω από τις ίδιες συνθήκες θα αγωνιστούν. Και στην Αθήνα ακούγονταν διάφορα, αλλά εν τέλει οι Αγώνες ήταν καλοί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη δράση και ιδιαίτερα στους Έλληνες αθλητές από τους οποίους περιμένω πολλές διακρίσεις. Περιμένω τουλάχιστον τρία μετάλλια και επειδή είμαι αισιόδοξη θα πω γύρω στα πέντε με έξι. Σίγουρα περιμένω περισσότερες διακρίσεις σε σχέση με το Λονδίνο».

Για την προετοιμασία των αθλητών:« Την τελευταία τετραετία υπήρχαν πολλές δυσκολίες λόγω και της οικονομικής κρίσης. Υπήρχαν περικοπές στις ομοσπονδίες και αθλητές να μην έχουν τα χρήματα για να κάνουν σωστή προετοιμασία. Ωστόσο, βρέθηκαν άνθρωποι που τους στήριξαν και για αυτό έχουμε περίπου 100 αθλητές στη Βραζιλία. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από το πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο και είναι τεράστια η συμβολή του προγράμματος «Υιοθετείστε έναν αθλητή» και το λένε και οι ίδιοι οι αθλητές. Υπό αυτές τις συνθήκες οι διακρίσεις τους και οι προσπάθειές τους αξίζουν αυτή τη φορά περισσότερο».

Για τη συμμετοχή ενός αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες:« Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή. Οι αθλητές που κάνουμε πρωταθλητισμό πασχίζουμε για να πάμε στους Αγώνες από το ξεκίνημα της καριέρας μας. Εγώ το πέτυχα στα 30 μου και ήμουν στις πισίνες από 5 ετών. Όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια συναισθήματα. Οποιοσδήποτε μπορούσε να τα δει στα πρόσωπα τους στην τελετή έναρξης, στην οποία μπήκε πρώτη η αποστολή της Ελλάδας, κάτι που είναι τιμή και περηφάνια».

Για το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών:« Εμείς έχουμε στις τάξεις μας αθλητές που τερμάτισαν από πρώτοι έως όγδοοι σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μας ενδιαφέρει το τι θα κάνουν αυτοί μετά το τέλος της καριέρας τους, καθώς ο τίτλος του Ολυμπιονίκη δε χάνεται. Μένει έως το τέλος της ζωής του. Για αυτό το λόγο έχουμε φτιάξει δράσεις και προγράμματα υπέρ των αθλητισμού και των ιδεωδών του, είτε μόνοι μας, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς του Ολυμπιακού κινήματος. Θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και τις εμπειρίες μας στους νέους και τα μικρά παιδιά και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Οι κυριότερες δραστηριότητές μας είναι οι επισκέψεις μας σε σχολεία, ειδικά σε Δημοτικά, καθώς τα παιδιά σε αυτές οι ηλικίες είναι πιο εύπλαστα. Θέλουμε να σπρώξουμε τους νέους στον αθλητισμό, να δείξουμε ότι ο αθλητισμός είναι σημαντικός σε όλες τις ηλικίες και να δίνουμε το παράδειγμα της δια βίου άθλησης. Ο αθλητισμός αλλάζει προς το καλύτερο τη ζωή του ανθρώπου».

Για την επιτροπή marketing της Διεθνούς Ολυμπιακοής Επιτροπής, στην οποία είναι μέλος:« Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω το Ολυμπιακό κίνημα. Είναι μία πρωτόγνωρη θέση για μένα, που είμαι σε μικρή ηλικία. Είμαι μάλιστα και η πρώτη γυναίκα. Η πρώτη μας συνεδρίαση είναι το Νοέμβριο όταν θα έχω τη δυνατότητα να γνωρίσω τις προσωπικότητες που είναι μέλη σε αυτή την επιτροπή, όπως ο μεγάλος Ρώσος κολυμβητής ο Ποπόφ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ