ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοντίδης: "Εχει ακόμη πολύ ψωμί..."

Κοντίδης: "Εχει ακόμη πολύ ψωμί..."

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Παύλος Κοντίδης στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του στα Laser, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Πάντως, ο ίδιος δεν χάνει την πίστη και την αισιοδοξία του για την συνέχεια.

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Παύλος Κοντίδης στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του στα Laser, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ο 26χρονος ιστιοπλόος, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο έγινε ο πρώτος Κύπριος στην ιστορία που κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες (αργυρό), ήταν χθες (8/8) 7ος στην 1η ιστιοδρομία και 31ος στην 2η.

Έτσι, βρίσκεται στην 19η θέση της γενικής κατάταξης με 38 β.π. (αν και στη συνέχεια το πιθανότερο είναι ότι θα διαγράψει αυτή την 2η κούρσα), ενώ ο Ανδρέας Καριόλου στα RS:X είναι στην 15η θέση με 24 βαθμούς ποινής.

«Η 7η θέση είναι αρκετά καλή, αν και ήταν παράξενες οι συνθήκες, αφού λόγω των ανέμων και των συνθηκών πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος. Στη 31η θέση έκανα κάποια λάθη και ελπίζω αυτή να είναι η σκάρτη μου. Θα αλλάξουν όμως τα αποτελέσματα. Εχει ακόμη πολύ ψωμί ο αγώνας. Λόγω των συνθηκών περιμένουμε τους αθλητές πριν το medal race να έχουν περισσότερους βαθμούς ποινής απ΄ ότι στο Λονδίνο», δήλωσε σχετικά Κοντίδης.

Μη ικανοποιημένος έμεινε και ο Ανδρέας Καριόλου από τις τρεις πρώτες του κούρσες στα RS:X. Ο 33χρονος ιστιοπλόος ξεκίνησε με δύο 12ες θέσεις, πριν ολοκληρώσει τη μέρα με μια 16η θέση. Έτσι, με το τέλος της ημέρας βρίσκεται στη 15η θέση στη συνολική κατάταξη με 24 βαθμούς ποινής (του αφαιρέθηκαν οι 16 βαθμοί από τη 16η θέση).

«Μπορούσα καλύτερα, δεν είμαι ικανοποιημένος. Πρέπει να γίνω πιο γρήγορος στην εκκίνηση. Υπάρχουν ακόμη αρκετές κούρσες και σκοπεύω να τα πάω ακόμη καλύτερα», δήλωσε μετά το τέλος της κούρσας. Ο μεγάλος στόχος του Καριόλου είναι η παρουσία στη medal race, έτσι καλείται μέχρι την ολοκλήρωση των δώδεκα κουρσών, να ανέβει στη γενική κατάταξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ