ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Κλείστε την σε δωμάτιο με Αφρικανούς"

"Κλείστε την σε δωμάτιο με Αφρικανούς"

Μια από τις σημαντικότερες εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες προτείνει να κλείσουν τη Βούλα Παπαχρήστου σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς για να διαπιστωθεί αν είναι ρατσίστρια!

Η χάρη μας έφτασε μέχρι και τη Ντίσνεϊλαντ! Δυστυχώς οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν ελληνικά. Έτσι όταν έλαβαν την επίσημη ανακοίνωση πως αποκλείστηκε Ελληνίδα αθλήτρια για ρατσιστικό σχόλιο, δεν είχαν λόγο να εμβαθύνουν περισσότερο στην είδηση. Έτοιμη τροφή πήραν.

Όλα δείχνουν πως η Βούλα Παπαχρήστου δεν θα καταφέρει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει και τη σκληρότητα των ξένων δημοσιογράφων στο Λονδίνο, οι οποίοι δεν μας έχουν και σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της αρθογράφου της Ορλάντο Σέντινελ, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της Φλόριντα, Σάνον Όουενς.

Σε άρθρο της στην ηλεκτρονική έκδοση γράφει πως η Παπαχρήστου πρέπει να βρεθεί στο Λονδίνο και εξηγεί:

" Αναγκάστε την να αποσύρει το tweet, φέρτε την στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κλείστε τη σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς αθλητές. Αν πραγματικά είναι ρατσίστρια, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο κατάλληλη τιμωρία από το να φάει, να κοιμηθεί και να αγωνιστεί δίπλα σε ένα γκρουπ ανθρώπων απέναντι στους οποίους νιώθει ανώτερη. Αν όχι, θα συνειδητοποίησε το μέγεθος των πραγματικά αναίσθητων σχολίων της και φαντάζομαι πως θα ζητήσει συγνώμη για τις επόμενες 24 ώρες".

Το άρθρο συνεχίζει " η προκατάληψη και ο ρατσισμός υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης έκθεσης. (Η Παπαχρήστου) πρέπει να εκτεθεί σε διαφορετικά γκρουπ ανθρώπων και εμπειριών, γιατί φαίνεται πως ζει μέσα σε μια φούσκα".

Στο τέλος του κειμένου βρίσκεται η ουσία, αν και κλείνει με μια βαριά κατηγορία: " Ο χαρακτήρας της εγείρει πολλά ερωτηματικά, ωστόσο δεν παύει να είναι μια αθλήτρια που αφιέρωσε τέσσερα χρόνια από τη ζωή της για αυτή τη στιγμή. Οι αθλητές που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες προπονούνται σκληρότερα από όλους τους υπόλοιπους αθλητες γιατί οι στιγμές μεγαλείου τους έρχονται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν θα ήθελα πραγματικά να δω να αφαιρείται αυτο από κανέναν, ακόμα κι από έναν ρατσιστή".

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας ψηφίζουν υπέρ της συμμετοχής της Παπαχρήστου γιατί η τιμωρία δεν συνάδει με την κατηγορία. Και οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουμε αγγλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ