ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίνδυνος για εξ ολοκλήρου αποκλεισμό της Ρωσίας από το Ρίο

Κίνδυνος για εξ ολοκλήρου αποκλεισμό της Ρωσίας από το Ρίο

Ο Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν κατέθεσε την έκθεση του για το ντόπινγκ στη Ρωσία και σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ερευνών του μόνο σε επτά αθλήματα δεν υπήρχε οργανωμένο ντόπινγκ.

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο να πλησιάζουν ωστόσο κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι θα γίνει με τους Ρώσους αθλητές. Πλέον, δεν κινδυνεύει η συμμετοχή μόνο εκείνον του στίβου, αλλά ολόκληρης της αποστολής.

Ο λόγος; Η έκθεση του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν η οποία "καίει" τους Ρώσους. Ο Καναδός νομικός ο οποίος ήταν στην επιτροπή που διεξήγαγε τις έρευνες για να διαπιστώσει το βάθος της υπόθεσης ντόπινγκ στο στίβο της Ρωσίας κατέληξε σε ένα ακόμα μεγαλύτερο συμπέρασμα.

Από όλα τα αθλήματα τόσο των χειμερινών όσο και των καλοκαιριών Ολυμπιακών Αγώνων μόνο σε επτά ΔΕΝ υπάρχει οργανωμένο ντόπινγκ στη Ρωσία. Σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσε στη ΔΟΕ μόνο στην τοξοβολία, το γκολφ, το ράγκμπι, το τένις, την ιππασία, το χόκεϊ επί χόρτου και τη γυμναστική δεν έχουμε οργανωμένο ντοπάρισμα αθλητών. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό φέρεται να παίζει ο υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο με τον Βλάντιμιρ Πούτιν να του παρέχει αμέριστη συμπαράσταση μέχρι τώρα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης (19/7) θα συνεδριάσει με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης η ΔΟΕ για να πάρει αποφάσεις σχετικά με το θέμα με ένα γκρουπ χωρών όπως είναι οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία να ζητούν τον αποκλεισμό των Ρώσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ