ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καθαρά τα νερά για την κωπηλασία

Καθαρά τα νερά για την κωπηλασία
HALLEY PACHECO DE OLIVEIRA

Η διευθύντρια της ομάδας που παρακολουθεί το περιβάλλον των περιοχών οι οποίες θα φιλοξενήσουν αγωνίσματα στη διοργάνωση του Ρίο, Τάνια Μπράγκα, τόνισε ότι τα νερά της λιμνοθάλασσας Ροντρίγκο ντε Φρέιτας είναι καθαρά

Το νερό της λιμνοθάλασσας «Ροντρίγκο ντε Φρέιτας», στο γραφικό τοπίο που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της κωπηλασίας και του κάνοε καγιάκ ήρεμων νερών, πέρασε επιτυχώς τις τελευταίες δοκιμές «περιβαλλοντικής αειφορίας», σε σημείο που σχεδόν μπορείς να κολυμπήσεις.

Ως εκ τούτου, δεν παρουσιάζει κανέναν κίνδυνο για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων που θα βρεθούν στα νερά της. Η καλή είδηση για τους διοργανωτές ανακοινώθηκε από την Τάνια Μπράγκα, διευθύντρια της ομάδας που παρακολουθεί το περιβάλλον των περιοχών οι οποίες προορίζονται για να φιλοξενήσουν αγωνίσματα στη διοργάνωση του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Μπορείτε να είστε ήσυχοι» δήλωσε η Μπράγκα. «Δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος μόλυνσης από βακτήρια. Τις τελευταίες ημέρες το νερό έχει γίνει "κολυμβήσιμο", αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Περισσότερο από τους κολυμβητές, εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε την κωπηλασία» πρόσθεσε. Δείγματα νερού συλλέχθηκαν δύο φορές την ημέρα και τα αποτελέσματα, που αναλύθηκαν επίσης σύμφωνα και με πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έδωσαν πάντοτε θετικά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ