ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορική πρόκριση για τις Τζαμαϊκανές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Jazmine Fenlator-Victorian and Carrie Russell of Jamaica speed down the track during their first run of the women's  bobsled World Cup race in Innsbruck, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Jazmine Fenlator-Victorian and Carrie Russell of Jamaica speed down the track during their first run of the women's bobsled World Cup race in Innsbruck, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP

Η γυναικεία ομάδα μπόμπσλεϊ της Τζαμάικα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Ήταν το 1993 όταν ο Τζον Τερλτάουμπ μετέφερε στο σινεμά την απίστευτη ιστορία της Εθνικής ομάδας μπόμπσλεϊ ανδρών της Τζαμάικα που... πήγε χιόνι συμμετέχοντας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Κάλγκαρι στον Καναδά (1988).

Τριάντα χρόνια αργότερα η γυναικεία ομάδα μπόσμπλεϊ της χώρας ετοιμάζεται να αγωνιστεί και εκείνη την πρώτη της συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή τη φορά στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας η Κάρι Ράσελ, η Όντρα Σάγκρεϊ και η Τζαζμίν Φένλατορ θα εκπροσωπήσουν την Τζαμάικα. Ουσιαστικά πρόκειται για μία... ένωση του στίβου με το έλκηθρο χιονοδρομιών. Τόσο η Ράσελ όσο και η Σάγκρεϊ είναι πρώην αθλήτριες του στίβου οι οποίες είχαν μία μέτρια πορεία και τώρα θα φροντίσουν με την ταχύτητα τους να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην Τζαζμίν Φένλατορ η οποία θα αναλάβει την καθοδήγηση του μπόμπσλεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία είχε αγωνιστεί και στους Αγώνες του 2014 στο Σότσι.

Photo credits: AP Photo/Kerstin Joensson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ