ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ίρβινγκ - Τόμσον εναντίον Γκασόλ για την... ιστορία

Ίρβινγκ - Τόμσον εναντίον Γκασόλ για την... ιστορία

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο μεγάλος στόχος για όλους τους παίκτες που συμμετέχουν στο τουρνουά μπάσκετ. Μόνο που τρεις εξ αυτών έχουν έναν ακόμη λόγο να το κυνηγούν: να γράψουν ιστορία!

Η Team USA φιλοδοξεί να συνεχίσει το αήττητο σερί της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο, μετά από αυτά του Πεκίνο (2008) και του Λονδίνου (2012).

Η "αστερόεσσα" μπορεί να μετρά αρκετές απουσίες σε αυτή τη διοργάνωση (βλ. ΛεΜπρον Τζέιμς, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Στίφεν Κάρι κ.ά.), αλλά δεν παύει να είναι το μεγάλο φαβορί. Ενδεχόμενη κατάκτηση της κορυφής από την Team USA θα δώσει μάλιστα την ευκαιρία σε δύο παίκτες της να "γράψουν ιστορία". Ο λόγος για τους Κάιρι Ίρβινγκ και Κλέι Τόμσον, οι οποίοι φιλοδοξούν να μπουν σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, στο οποίο ήδη βρίσκονται οι Τάισον Τσάντλερ, Αντρέ Ιγκουοντάλα, Κέβιν Λαβ, Αλόνζον Μούρνινγκ, Σακίλ Ο'Νιλ, Στιβ Σμιθ και Ντέιβιντ Ρόμπινσον.

Ποιο είναι αυτό το κλειστό κλαμπ; Αποτελείται από παίκτες που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον ένα δαχτυλίδι στο ΝΒΑ, όπως επίσης το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πλεϊμέικερ των Κλίβελαντ Καβαλίερς και ο γκαρντ/φόργουορντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς βρίσκονται ένα βήμα από το να τα καταφέρουν, με το Ρίο να είναι η μεγάλη τους ευκαιρία για να τα καταφέρουν.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει ακόμη ένας παίκτης που έχει τον ίδιο στόχο, στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του. Αναφερόμαστε στον Πάου Γκασόλ, ο οποίος φιλοδοξεί να χαλάσει το αήττητο σερί της Team USA και να φέρει την Ισπανία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά τα ασημένια μετάλλια στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ